BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq: Nye Presario med Pentium II og AMD K6

AMDs K6-prosessor for de små, og Pentium II for de store, er Compaqs oppskrift for nye hjemme- og skole-PC-er i Presario-serien.

Eirik Rossen
6. jan. 1998 - 14:45

Det er altså over og ut for Pentium MMX-brikken hos Compaqs hjemmebrukere, etter en forholdsvis kort levetid. Compaqs ansvarlige for forbruker PC-er, Rod Schrock, sier at både Intels Pentium II og AMDs K6 er klare representanter for den "sjette generasjon" i prosessordesign.

Han mener begge gir bedre ytelse enn femtegenerasjonsprodukter. Men den gamle Pentium - som ble introdusert i sin første 60 MHz-utgave i 1994 - er fortsatt tilstrekkelig for enklere anvendelser i yrkeslivet.

De nye Pentium II Presario-ene prises med skjerm fra 2000 dollar og oppover, mens K6 fyrer modellene i prisintervallet fra 1000 til 1500 dollar. I USA er komplette forbruker-PC-er til opptil 1000 dollar blitt en viktig nisje i markedet, med omlag en tredel av det samlede salget av forbruker-PC-er - og antakelig rundt 40 prosent i desember, ifølge foreløpige tall fra Computer Intelligence.

I januar 1997 sto lavpris-PC-ene for bare 7,2 prosent av det samlede salget.

Hewlett-Packard lanserte en 800-dollars PC i går (pris uten skjerm, legg på 200 dollar), basert på en 200 MHz Pentium MMX. I teorien skal K6-prosessoren gjøre Compaqs alternativ 35 prosent raskere, med samme klokkefrekvens.

Tidligere kritikk om at Compaqs lavprismodeller - for øvrig basert på Cyrix-brikken MediaGX - hadde for innskrenket utstyr, er imøtekommet ved at standard minne er doblet til 32 megabytes, disken er større og det er flere utvidelsesspor. Nyttårsaften ble det kjent at Compaq senket prisen på den rimeligste Pentium MMX-baserte Presario-en til 700 dollar uten skjerm.

Øverst i Presario-serien troner foreløpig en 2200 dollars-modell (skjerm inkludert) med en 300 MHz Pentium II og DVD-drev. Om noen uker kommer 333 MHz-utgaven, til 2500 dollar.

Den nye Presario-serien vil telle 15 ulike modeller, og kunne være tilgjengelige på markedet innen utgangen av måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.