Compaq: Offensiv for trådløst lommekontor

Stadiet som elektronisk filofax er definitivt tilbakelagt. Compaq vil vise at hånd-PC-en iPAQ med trådløs kommunikasjon duger som "lommekontor".

Stadiet som elektronisk filofax er definitivt tilbakelagt. Compaq vil vise at hånd-PC-en iPAQ med trådløs kommunikasjon duger som "lommekontor".

Løsningen er et puslespill med deler fra flere leverandører. Microsoft står for den grunnleggende programvaren og spesifikasjonene til Pocket PC-konseptet. Compaq står for den Pocket PC-konforme og høyt ytende iPAQ med fargeskjerm, 32 MB minne og 206 MHz StrongARM-prosessor fra Intel; Nokia har levert et PC-kort med innebygget høyhastighets GSM-kommunikasjon; Telenor, Orange og andre operatører tilbyr Internett-tilgangen, og sist, men ikke minst, har det britiske selskapet TBS laget en Pocket PC-driver for Nokia-kortet, kalt "Communiqué Communications Suite". Fra brukerens side kan løsningen illustreres slik:


- Denne løsningen gir trådløst Internett-tilgang i 38,4 kb/s i flere land, blant annet Norge og Storbritannia, poengterer produktsjef Verner Hølleland i Compaq Norge. - Du bruker programmer du er vant med fra jobben, som Internet Explorer, Outlook, Microsoft Word, Excel og så videre. I tillegg er det bygget opp en hel løsningsindustri der leverandører som Oracle, SAP, Siebel, AvantGo og SuperOffice leverer tilpassede klienter til sine forretningssystemer. Det betyr at Compaqs lommekontor kan tilby umiddelbare og svært effektive løsninger for folk som tilbringer mye tid utenom sitt kontor. Roaming-avtaler mellom operatørene betyr at løsningen er europeisk.

Høyhastighetsabonnementet som løsningen krever, bruker fire GSM-luker, mot at du betaler for to, altså det dobbelte av vanlig telefonbruk.

- Batteriene til en iPAQ tillater kontinuerlig arbeid i nærmere sju timer, mener Hølleland. - "Jakken" som PC-kortet plasseres i, er utstyrt med et eget batteri. Det skulle være tilstrekkelig til å holde GSM-forbindelsen oppe i fem timer.

Med jakke, Card Phone og Communiqué, kan iPAQ også brukes som mobiltelefon. Programvaren tilbyr store "taster" på den trykkfølsomme skjermen, samt kobling til adresselisten i Outlook.

Hølleland demonstrerer videre hvordan lydstrøm ("streaming audio") kan lastes ned med fullgod kvalitet.

Du kan kjøpe løsningen i atskilte deler, og snekre den sammen på egen hånd. Uten mva kommer lommemaskinen på 5800 kroner, Nokia-kortet på 2500, og Communiqué-programmet - som lastes ned fra Internett - på 450 kroner. En pakke samlet av Nextra vil tilby alt dette, samt abonnement, til en rimeligere pris, forsikrer Hølleland.

Til toppen