BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq økser Windows 2000 for Alpha

Etter lengre tids arbeid, kutter Compaq uventet utviklingen av den vanlige Windows 2000 for sine Alpha-baserte maskiner. - Vi fokuserer på Intel, sier Compaq.

Einar Ryvarden
23. aug. 1999 - 14:48

Windows NT ble lansert som et operativsystem for fire typer maskiner, men leverer bare versjonene for Intel og Compaq (Digital) Alpha. Etter et lengre utviklingsarbeid, kutter Compaq utviklingen av den vanlige Windows 2000-versjonen for Alpha.

Selskapet lover fortsatt å lansere en 64-bits versjon av Windows 2000 for Alpha. En årsak skal være at 32-bits versjonen ikke gikk fort nok på 64-bits prosessorene fra Compaq. Men Compaqs kommentarer til Wall Street Journal spår mørke skyer for Alpha-prosessoren:

- Vi planlegger ikke å støtte 32-bit Windows 2000 på Alpha fordi vi får den ytelsen kundene etterspør med 32 bits Windows NT på Intel-servere. Vi må fokusere på volum, sier Jim Finlaw i Compaq til Wall Street Journal.

En annen forklaring kan være Compaqs finansielle problemer - ved å kutte ut 32-bits versjonen kan selskapet oppløse en utviklingsavdeling på 100 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.