Compaq over i pluss

Etter mange kvartaler med store tap, kan Compaq-sjef Michael D. Capellas smile igjen.

Compaq har slitt lenge, men nå begynner resultatene av kostnadskuttene å vise seg. Selskapet la i går kveld frem tall for fjerde kvartal som viser en omsetning på 8,46 milliarder dollar, et fall på 26 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Rundt en tredjedel av dette er salg av tunge servere og lagringssystemer.

Men da tapte Compaq hele 672 millioner dollar.

Takket være et overraskende bra PC-salg i fjerde kvartal i 2001, klarte Compaq å krabbe over til pluss. Selskapet endte opp med et resultat før skatt på 92 millioner dollar i fjerde kvartal.

Compaq-sjef Michael D. Capellas lover også overskudd i første kvartal, men det er bare så vidt. Estimatet for første kvartal 2002, er en omsetning på 7,6 milliarder dollar, og Compaq-sjefen tror på et resultat på 18 millioner dollar. Capellas lover ytterligere kostnadskutt for å presse ned overhead-kostnadene fra dagens 18 til 16 prosent av omsetningen.

Selskapet planlegger fremdeles en fusjon med HP, noe som kanskje vil stjele tilbake tittelen som verdens største PC-leverandør. Men Dell har en overhead-kostnad på bare ti prosent av omsetningen og tjener derfor langt mer.

Til toppen