Compaq planlegger for fusjonsbrudd

Hewlett-Packard sjef Carly Fiorina arbeider fremdeles for fusjonen, men Compaq-sjef Michael Capellas (over) har begynt å skrive plan B.

Det ser mørkt ut for Hewlett-Packards planlagte oppkjøp av Compaq etter at arvingene til David Packard på fredag bestemte seg for å stemme nei. Tidligere har sønnen til William Redington Hewlett sagt nei, og med deres 18 prosent eierandel sender arvingene et sterkt signal til resten av aksjonærene. HP-sjef Carly Fiorina sier at hun fremdeles tror fullt på fusjon, men det gjør ikke Compaq-sjef Michael D. Capellas. Han sendte i går ut et brev til de ansatte der han skriver at Comapq har begynt å se på mulighetene for å leve alene gjennom å fokusere på storkunder, skriver Wall Street Journal.


Vi har et ansvar for å være pragmatiske og fokusere på fremtiden - uansett om vi er en del av HP eller et frittstående selskap, skriver Capellas.

Det er Compaq-styret som snakker i brevet. Packard-slektningenes nei kom på fredag og Compaq-styret avholdt to møter i løpet helgen. Deretter kom brevet på mandag.

Compaq-styremedlem Thomas J. Perkins, fra det mektige venture-selskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers sier til Wall Street Journal at han venter en avklaring rundt fusjonen i løpet av noen uker. En kamp som drar ut over måneder vil ikke være bra for noen av selskapene, sier Perkins.

Men ingen ønsker å være den som kaster kortene først, for denne må betale hele 675 millioner dollar til den andre parten.

Les mer om: