BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq satser på to Unix-hester

- Compaq vil i framtiden fokusere på to Unix-versjoner, et for 64-bit applikasjoner og et for 32-bit applikasjoner, fortalteEckhard Pfeiffer under en pressekonferanse tirsdag. Samtidig lanserte Digital sin nyeste Alpha-server.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mai 1998 - 13:00

Compaqs toppsjef Eckhard Pfeiffer fortalte under pressekonferansen at selskapet fortsatt vil samarbeide med SCO (Santa Cruz Operation) om 32-bit Unix, selv om Compaq er i ferd med å kjøpe opp Digital, som leverer det konkurrerende Digital Unix.

Digital Unix vil ifølge Pfeiffer være operativsystemet som skal brukes sammen med 64-bit teknologien. Digital Unix, som ifølge TechWeb har en andel på nærmere 7 prosent av Unix-markedet, har i tre år kun blitt brukt på Alpha-baserte systemer. Intels kommende 64-bit brikke, Merced, vil kunne kjøre Digital Unix etter en rekompilering av applikasjonene. Samtidig vil Alpha-brikkene fortsatt kunne kjøre Windows NT.

- Digital vil tilby Intel eller Alpha, fortalte Robert Palmer, formann og administrerende direktør for Digital, under pressekonferansen.

- Dette er ikke noe teologisk spørsmål, vi har like stor omsetning av begge arkitekturene.

Under pressekonferansen annonserte Digital sin Alpha Server 4100 5/600, en mellomklasse serverfamilie for bruk til web, datavarehus og forskningsvirksomhet. Maskinen er drevet av inntil fire 600 MHz Alpha 21164-prosessorer som deler et sekundært hurtigminne på 8 MB, og er utstyrt med 50 ns minne.

Serveren kan utstyres med PowerStorm 4D51T 3D-grafikk, noe som skal gjøre den velegnet til applikasjoner for dataanimasjon og annet 3D-arbeid.

Alpha Server 4100 5/600 er tilgjengelig for operativsystemene Digital Unix, Open VMS og Windows NT, og er garantert av Digital å være klar for årtusenskiftet.

Et system med én prosessor, en gigabyte med minne, 4,3 gigabyte med harddisk og operativsystem koster fra 77.922 dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.