BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq satser på to Unix-hester

- Compaq vil i framtiden fokusere på to Unix-versjoner, et for 64-bit applikasjoner og et for 32-bit applikasjoner, fortalteEckhard Pfeiffer under en pressekonferanse tirsdag. Samtidig lanserte Digital sin nyeste Alpha-server.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mai 1998 - 13:00

Compaqs toppsjef Eckhard Pfeiffer fortalte under pressekonferansen at selskapet fortsatt vil samarbeide med SCO (Santa Cruz Operation) om 32-bit Unix, selv om Compaq er i ferd med å kjøpe opp Digital, som leverer det konkurrerende Digital Unix.

Digital Unix vil ifølge Pfeiffer være operativsystemet som skal brukes sammen med 64-bit teknologien. Digital Unix, som ifølge TechWeb har en andel på nærmere 7 prosent av Unix-markedet, har i tre år kun blitt brukt på Alpha-baserte systemer. Intels kommende 64-bit brikke, Merced, vil kunne kjøre Digital Unix etter en rekompilering av applikasjonene. Samtidig vil Alpha-brikkene fortsatt kunne kjøre Windows NT.

- Digital vil tilby Intel eller Alpha, fortalte Robert Palmer, formann og administrerende direktør for Digital, under pressekonferansen.

- Dette er ikke noe teologisk spørsmål, vi har like stor omsetning av begge arkitekturene.

Under pressekonferansen annonserte Digital sin Alpha Server 4100 5/600, en mellomklasse serverfamilie for bruk til web, datavarehus og forskningsvirksomhet. Maskinen er drevet av inntil fire 600 MHz Alpha 21164-prosessorer som deler et sekundært hurtigminne på 8 MB, og er utstyrt med 50 ns minne.

Serveren kan utstyres med PowerStorm 4D51T 3D-grafikk, noe som skal gjøre den velegnet til applikasjoner for dataanimasjon og annet 3D-arbeid.

Alpha Server 4100 5/600 er tilgjengelig for operativsystemene Digital Unix, Open VMS og Windows NT, og er garantert av Digital å være klar for årtusenskiftet.

Et system med én prosessor, en gigabyte med minne, 4,3 gigabyte med harddisk og operativsystem koster fra 77.922 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.