Compaq-sjef går til Dagens Næringsliv

Etter bare ett år som sjef for Compaq Norge, blir Gunnar Bjørkavåg sjef i selskapet som utgir Dagens Næringsliv og tre andre bransjeaviser, Norges Handels og Sjøfartstidende.

Etter bare ett år som sjef for Compaq Norge, blir Gunnar Bjørkavåg sjef i selskapet som utgir Dagens Næringsliv og tre andre bransjeaviser, Norges Handels og Sjøfartstidende.

Gunnar Bjørkavåg, tidligere  adm. dir. i Compaq Norge
Gunnar Bjørkavåg.

Gunnar Bjørkavågs avgang kommer mens Compaq er inne i en hard omorganisering. Compaq sliter tungt og har tapt mye penger, både på grunn av fusjonen med Digital og bransjeendringer som selskapet ikke har taklet.

Her i Norge går selskapet svært godt og er ikke truet av Dell som i utlandet. Likevel skal Norge etter hvert blant annet legge om til direktesalg. Bjørkavågs forgjenger, Jan Eigil Rydningen, tjente millioner på sine opsjoner mens han startet Compaq Norge og bygget opp selskapet. Men Bjørkavåg rakk ikke å få noe stor uttelling.

- Det er litt ubehagelig å gå etter så kort tid, men jeg er utdannet til å lede et komplett selskap, ikke et datterselskap. Det er ikke så mange medieselskap i Norge og jeg grep derfor denne spennende muligheten, sier Bjørkavåg til digi.no. Han forteller at aksjeopsjonene i Compaq har så lang løpetid at selv om Compaq Norge går meget bra, gir de nesten ingen uttelling når han nå går.

Bjørkavåg kom for bare ett år siden fra jobben som administrerende direktør i Telenor Plus og hadde det overordnede ansvaret for satellitt, kabel-TV og katalogvirksomheten til teleselskapet. Nå går han til Norges Handels og Sjøfartstidende, medieselskapet som utgir Dagens Næringsliv og bransjeavisene Upstream, Tradewinds og Fiskaren. NHST driver også det elektroniske nyhetsbyrået TDN og Nautisk Forlag.

Til toppen