BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq-sjef innrømmer utfordringer

Håvard Larsen, sjef for Compaq Norge, er svært positiv til oppkjøpet, men innrømmer at i et oppkjøp vil kundefokus alltid glippe.

4. sep. 2001 - 10:14

Sjefene for Compaq og HP Norge Håvard Larsen og Jan Dagfinn Midthun fikk vite om oppkjøpet i dag morges. Larsen betegner oppkjøpet som en svært positiv nyhet, selv om han står i fare for å miste tittelen administrerende direktør, for det er Hewlett-Packard som kjøper Compaq og ikke omvendt.

Det er Compaq som er størst, selskapet har 220 ansatte i Norge mot HPs 200.

- Dette er en svært spennende mulighet for HP og Compaq. Vi gleder oss til å se konsekvensene, selv om det her i Norge vil ta 4-6 måneder. Inntil da er det arbeid som vanlig, sier Larsen til digi.no.

Men Compaq-sjefen innrømmer at utfordringene står i kø.
- Compaq har vært gjennom slike oppkjøpsprosesser tidligere. Det blir mye internarbeid og man mister alltid litt fokus på kundene, medgir han.

Han mener at de store mulighetene ligger i HPs fokus på tyngre systemer og Compaqs mer innovative produkter, blant annet på håndholdt og trådløst. Men i virkeligheten har også Compaq en rekke tyngre systemer der de konkurrerer med HP.

Internasjonalt blir de to selskapene nesten like store som IBM, men her i Norge er det langt igjen til IBM. Etter en fusjon får det norske HP-kontoret 420 ansatte, mens IBM Norge i dag har 1.700.

Midthun var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.