BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq stenger datafabrikker

Compaq Computer Corp. samler produksjonen av datautstyr i én organisasjon, stenger fabrikker, og sparker 5.000 ansatte. Analytikere venter enda større kutt.

Therese Werenskiold og Jens Kanden
30. juni 1998 - 12:59

Målet med å samle produksjonen, er å kunne levere 95 prosent av alle produkter hvor som helst i verden, innen fem dager, skriver Compaq i en pressemelding.

Compaqs produksjon inkluderer utstyr fra både Digital og Tandem, og sammenslåingen resulterer i en reduksjon av omtrent fem tusen ansatte over hele verden.

Ifølge Wall Street Journal Interactive, har Compaq - i kjølvannet av oppkjøpet av Digital med sine 53.500 ansatte - uttalt at selskapet skal redusere den globale arbeidstyrken på totalt 84.000 med 17.000 stillinger som følge av rasjonaliseringsprosessen selskapet er inne i.

- Denne runden med kutt er bra for Compaq og aksjonærene, sier analytiker Ashok Kumar fra Piper Jaffray til CMP Techweb. Kumar legger imidlertid til at Compaq simpelthen kutter overflødighet selskapet allerede hadde før oppkjøpene og at det derfor kan komme flere oppsigelser enn varslet.

Compaq på sin side har stor tro på konsolideringen:

- Det er essensielt for Compaqs fremtid å samle all produksjon i én organisasjon. Det er en av hovedsynergiene vi har fått ut av oppkjøpet av Digital og Tandem, sier administrerende direktør Eckhard Pfeiffer.

- Den globale rasjonaliseringen av våre produksjonsressurser, øker muligheten til å levere rimelige kvalitetsprodukter til våre kunder når som helst og hvor som helst, lover produksjonssjef Greg Petsch.

- På denne måten sparer selskapet penger og får færre avbrekk i produksjonen, sier Petsch.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.