Compaq tapte Amazon.com til HP

Kort tid etter den store lanseringen av nye Alpha-baserte "drømmetjenere", tapte Compaq stjernereferansen Amazon.com til Hewlett-Packard.

Kort tid etter den store lanseringen av nye Alpha-baserte "drømmetjenere", tapte Compaq stjernereferansen Amazon.com til Hewlett-Packard.

Amazon.com ble flittig brukt som referanse da de nye Alpha-tjenerne ble lansert. (Se artikkelen Compaq lanserer drømme-tjeneren fra 18. mai i år.) Bokhandelen er en kjent og aktet kunde av Compaq og Sun.

Under en briefing for Wall Street-analytikere i forrige uke, fortalte toppsjef i Hewlett-Packard, Carly Fiorina, at HP hadde vunnet en viktig avtale med Amazon.com, i konkurranse med Sun og Compaq. Ifølge Fiorina innebærer avtalen at HP blir Internett-bokhandelens primære leverandør av Internett-infrastruktur og skal dekke 90 prosent av deres behov.

Det innebærer at HP vil besørge tjenere basert på Windows, HP/UX og Linux, samt lagring, skrivere og PC-er til bokhandelens medarbeidere. HP-utstyr vil bli "ankeret" i den elektroniske butikken, og Sun- og Compaq-utstyr vil fases ut. Leveransene starter umiddelbart og vil foregå over halvannet år.

Hva avtalen betyr økonomisk for HP, er ikke kjent. Fiorina sier til amerikanske medier at hun ikke har gitt bort noe, og avviser spekulasjoner om at HP kan være villig til å skrive av et tap for å oppnå en stjernereferanse til bruk i videre markedsføring. Avtalen gjør Amazon.com til en av HPs fem største kunder.

Fiorina holdt briefingen på Wall Street som ledd i markedsføringen av den "nye HP", som prøver å overbevise markedet at selskapet er konkurransedyktig med sitt Internett-utstyr.

Les også:
Ytelsesrekorder med nye 24-veis AS/400-maskiner
Bull: Fra en til åtte prosessorer i samme tjener
Compaq lanserer drømme-tjeneren
Slik blir Compaqs nye tjenere
Cobalt RaQ3i gjør serverdrift enklere
Tredoblet pris/ytelse med Windows 2000 i stedet for Unix
Compaqs åtteveis tjenere skal aldri stoppe
HP først ute med Raw Iron-servere
Sun angriper telekom-markedet
Til toppen