MASKINVARE

Compaq tilbyr hundre prosent fjernstyrt server

Compaq har lansert sin første server med kort for hundreprosent fjernstyring - inkludert virtuell av/på-knapp og virtuell diskettstasjon.

30. jan. 2002 - 11:56
Serverkort med Integrated Lights-Out gir 100 prosent fjernstyring av serveren.
Serverkort med Integrated Lights-Out gir 100 prosent fjernstyring av serveren.

Compaq har nettopp lansert en 1 U rackserver kalt ProLiant DL360 G2. G2 står for "generasjon 2". Den vesentlige forbedringen i forhold til forgjengeren, som også er Compaqs mest selgende servermodell for tiden, er noe Compaq kaller "integrated lights-out" - "integrert mørkeromsteknologi" etter selskapets egen oversettelse.

Det dreier seg om et kort med uavhengig strømforsyning, integrert programvare drevet av en Intel i960-prosessor og spesielle tilknytninger til den øvrige maskinvaren i serveren. Hensikten med kortet er å gjøre serveren fullstendig fjernstyrt fra en hvilken som helst PC på nettet, utelukkende gjennom en nettleser og uten noen form for spesiell klientprogramvare. Teknologien er en vesentlig utvidelse av dagens "Remote Insight Lights-Out".

En grunnleggende ("standard") utgave av iLO skal leveres med alle servere med den nye teknologien. I praksis vil de fleste foretrekke å betale litt ekstra for den fullverdige ("advanced") versjonen, der den tegnbaserte virtuelle konsollen i nettleseren oppgraderes til et grafisk grensesnitt, og der den virtuelle av/på-knappen suppleres av en "virtuell diskettstasjon" som innebærer at serveren kan bootes med en diskett fra en hver klient på nettet. Denne egenskapen betyr at også oppgradering av BIOS kan skje uten at man nærmer seg serveren fysisk.

iLO virker uavhengig av operativsystemet i serveren, og er konstruert slik at ingen form for krasj kan ramme den. Den har egen nettverkforbindelse og er ikke engang avhengig av at det er strøm på selve serveren. Den virtuelle av/på-knappen slår virkelig serveren helt av og helt på. Kommunikasjonen mellom iLO og klienten som IT-administratoren arbeider på, går over SSL og kan konfigureres til å kreve signaturer og andre former for skjerpet sikkerhet.

Ifølge Compaq kan iLO også aksesseres gjennom en trådløst kommuniserende hånd-PC som iPaq.

Owe Imerslund-Kvisler, systemarkitekt i Sicra, skriver i kronikken at det er jo slik at trussel-aktørene er totalt likegyldige til om du har dokumenterte og oppdaterte prosesser for hendelseshåndtering og er ISO-sertifisert.
Les også

Hackere bryr seg ikke om «compliance»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.