Compaq trapper opp innen lagring

Nye løsninger for sentrale lagringssystemer, basert på Fibre Channel-svitsjer, kjører under Windows NT, Tru64 Unix og OpenVMS.

Nye løsninger for sentrale lagringssystemer, basert på Fibre Channel-svitsjer, kjører under Windows NT, Tru64 Unix og OpenVMS.

Compaq døper de nye løsningene for SAN - Storage Area Network - for å markere nivået over de tjener-relaterte StorageWorks. Idéen er at lagring skal gjøres til en fleksibel og delt ressurs for hele organisasjonen, og at man skal legge opp en egen arkitektur for lagringsløsningene. I Compaqs sjargong heter dette ENSA - Enterprise Network Storage Architecture.

Konkret dreier det seg om to nye lagringsprodukter: Enterprise Storage Array 12000 (ESA12000) og RAID Array 8000 (RA8000). Disse kommuniserer med omverden gjennom opptil 32 Fibre Channel-svitjser med åtte eller 16 porter hver.

En av anvendelsene Compaq ser for seg, er to høykapasitets lagringsenheter, atskilt med opptil ti kilometer, som kontinuerlig speiler hverandre i 100 megabytes per sekund. Om en katastrofe skulle slå ut den ene enheten, ville bedriften kunne fortsette på den andre etter få sekunder.

Compaq tilbyr også en ny pakke for sikkerhetskopiering, med egen maskinvare og programvare fra ulike partnere. Også her er det Fibre Channel som befordrer data til båndstasjonene - opptil syv DLT-drev med opptil 96 kassetter. Dette gir en samlet kapasitet på 6,7 terabytes. Løsningen er beregnet på store NT og NetWare-miljøer.

Til toppen