Compaq utvider klyngesystemer

Compaq kunngjorde mandag planene for en verdenslansering av nye ProLiant-klynger med Fibre Channel-lagring.

Compaq kunngjorde mandag planene for en verdenslansering av nye ProLiant-klynger med Fibre Channel-lagring.

ProLiant Cluster-F serien skal bruke fiberkanal-lagring (fiber channel) som skal gi kundene en kombinasjon av skalerbarhet, fleksibilitet og gjennomløp. Fiberkanal er en skalbar lagringsteknologi med høy kapasitet. Den er utviklet for å holde tritt med og forenkle kundenes økende behov for lagringskapasitet.

- Fiberkanal-lagring vil revolusjonere bruken av klynger ved å tilby et lagringssystem som kan bidra til å forenkle konfigureringen og gi den skalerbarheten og kapasiteten som er nødvendig for å gjøre klynge-tjenere til fundamentet for brukernes informasjonssystem i mange år fremover, sa James Gruener, analytiker ved The Aberdeen Group, i forbindelse med kunngjøringen fra Compaq.

Fiberkanal kan ifølge Compaq brukes til å lagre data på eksterne maskiner, som i nær framtid kan være plassert opptil 10.000 meter fra den interne maskinen. Muligheten til å lagre virksomhetskritiske data på eksterne maskiner gir kundene økt datatilgjengelighet i tilfelle brann eller naturskader.

Den nye ProLiant Cluster-F serien benytter Tandems ServerNet-sammenkobling for pålitelighet, skalerbarhet og ytelse i et klyngebasert miljø.

Compaq vil også lansere ProLiant Cluster-S serien med SCSI-lagring fra Compaq for kunder som vil ta vare på tidligere investeringer. Disse utnytter Compaqs SMART-2 diskserieteknologi.

Compaq og Tandem har et nært samarbeid med Microsoft og har bidratt til å få Microsoft Clusters-servere (MSCS) på markedet. Selskapene vil også i framtiden samarbeide om produktlevering, støtte og neste generasjons produktutvikling.

ProLiant -klyngene, som nå gjennomgår testing hos utvalgte kunder, er designet for å støtte MSCS, tidligere kjent som Wolfpack.

I tillegg til Windows NT Server-klynger basert på MSCS, vil Compaq levere Windows NT-klynger som gir mulighet for skalering av databaseytelse over flere servere. ProLiant-klyngene vil først støtte Oracle Parallel Server (OPS), med planlagt framtidig støtte for flere databaser.

Compaq og Tandem har også inngått samarbeid med industriledende programutviklere som Ericsson, IBM, Informix, Lotus, Microsoft, Oracle, SAP og Sybase med sikte på å levere integrerte løsninger som skal gi enkel implementering og bruk, samt høy pålitelighet.

ProLiant-seriene vil benytte seg av enten Ethernet eller Tandems ServerNet-teknologi som tjenersammenkobling. De har også andre funksjoner som skal gi høy tilgjengelighet, for eksempel Compaq-utviklet PCI Hot Plug, ECC-minne, samt ekstra nettverkskontrollere, strømtilførsel og vifter.

ProLiant-klyngene forventes å være tilgjengelige første kvartal 1998.

Til toppen