RESULTATERFINANS

Compaq varsler store tap i annet kvartal

Compaq Computer Corp annonserte i dag at de forventer tape to milliarder kroner i andre kvartal. Den skjelvende Texas-giganten setter i tillegg av milliarder til restrukturering.

Pål Leveraas
17. juni 1999 - 21:03
Benjamin M. Rosen.
Benjamin M. Rosen.

Styreformann, storinvestor og operativ daglig leder (etter at han sparket Eckhard Pfeiffer), Benjamin M. Rosen, skylder på prispress i PC-markedet, liten vekst i omsetning og en ikke konkurransedyktig kostnadsstruktur når han skal forklare de dårlige nyhetene til et sjokkert amerikansk aksjemarked.

Både omsetning og bruttoresultat forventes å være flatt i annet kvartal, mens driftsutgiftene vil vokse kraftig fra første kvartal, ikke minst som et resultat av Compaqs mange oppkjøp i Internett-markedet den siste tiden.

Rosen varsler også "betydelige strukturelle endringer" i selskapet.

"I de to månedene som er gått siden ledelsen i selskapet ble byttet ut, har vi grundig analysert vår styrke og våre utfordringer", sier Rosen. "Vi har funnet ut at betydelige strukturelle endringer er nødvendig for at selskapet skal kunne realisere sitt enorme potensial og sikre sin posisjon som den foretrukne informasjonsteknologi-partneren for globale kunder", sier han videre, i henhold til pressemeldingen.

Når man pakker slik "ta-det-rolig, Wall Street" prat ut av bomullen, gjenstår som regel bare et enkelt lite budskap: Hjelp, vi er i krise!

Rosen varsler en omstrukturering av selskapet i tre globale forretningsområder: PC-produkter, forbruker og produkter, løsninger og tjenester til bedriftskunder (Enterprise Solutions and Services)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.