Compaq vil bruke ni milliarder på ASP

Dataprodusenten Compaq vil kaste seg over ASP som et ledd i kampen om kundene. Hele én milliard dollar, ni milliarder norske kroner, er Compaq villig til å bruke på fjerndata-løsninger.

- Compaq vil bli mer aggressive i å finansiere og forme strategiske allianser med partnere, sier Mark Linesch, sjef for Compaqs dotcom-avdeling.

Et ledd i disse planene er å etablere ASP med sine eksisterende tjenester. Linesch sier at Compaq vil bruke en milliard dollar på dette, samtidig som giganten skal knytte flere dataselgere, eksisterende ASP-selskaper samt distributører til seg. Det melder IDG tjenesten InfoWorld.
Nortel Networks er et av de store selskapene som nå beveger seg mot ASP. Men selskapet har hatt problemer med å få kunder til tjenestene. Craig Maszer, som leder ASP-avdelingen i Nortel, mener at beslutningstakere i bedrifter er redd for å gi fra seg kontrollen over dataene sine.


- Internett kommer til å forsvinne, sier Maszer og legger til at man bekymrer seg ikke for hvilke svitsjer dataene går gjennom når man skal snakke i en telefon- hvorfor skulle det være noe annet med data? Maszer mener også at ASP kommer til å få et gjennombrudd med en gang dette hindret er forsert.

Til toppen