Compaq vil på pallen

Eckhard Pfeiffer, styreformann og daglig leder i Compaq Computer Corporation vil fortelle oss torsdag at Compaq skal bli blant verdens tre største dataselskaper innen år 2000.

Eckhard Pfeiffer, styreformann og daglig leder i Compaq Computer Corporation vil fortelle oss torsdag at Compaq skal bli blant verdens tre største dataselskaper innen år 2000.

Styreformann og daglig leder i Compaq Computer Corporation, Eckhard Pfeiffer kommer til Norge torsdag for å fortelle oss at Compaq skal bli blant verdens tre største dataselskaper innen år 2000.

Compaq er størst i verden innen PC, men er kun femte største dataselskap totalt, etter IBM, Fujitsu, Hewlett-Packard og NEC. Compaq økte raskere enn snittet i bransjen med 14 prosent økning i omsetning i 2. kvartal 96 til $4 milliarder og ni prosent økning i fortjeneste til $267 millioner kroner. Pfeiffer forventer at dette vil fortsette, selv om den generelle veksten i databransjen har dabbet av.

Pfeiffer mener at datamarkedet er drevet av personlig kommunikasjon, oppgradering til Intel Pentium og lanseringen av Windows NT 4.0. Han nevner også Internett som en stor faktor i fremtidig vekst i bransjen.

Pfeiffer snakker om en stille revolusjon i 1996 som vil være like omgripende som Compaqs revolusjon i 1991, men at Compaq denne gang opererer fra styrke, ikke med ryggen mot veggen som i 1991. Prosjekt Cross Roads omfatter en omorganisering som deler konsernet i tre enheter: Enterprise Computing, Consumer Products, og PC Products. Prosjektet skal korte ned på lanseringstider, redusere kostnader, øke kvaliteten og derved øke kundelojaliteten og redusere kostnaden ved å eie en datamaskin. Compaq vil også satse på nye områder som småbedrifter og Internettløsninger.

digi:data vil være tilstede på Eckhards pressekonferanse i Oslo, torsdag, og kommer tilbake med utførlig rapport.

Til toppen