BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq vitnet for Microsoft

I avhør hos Justisdepartementet har Compaq forklart hvordan de ble truet til å avstå fra å forhåndslaste Netscape Navigator på sine PC-er. Men tirsdag kunngjorde Microsoft et motsatt vitnemål fra Compaq.

Eirik Rossen
13. nov. 1997 - 11:15

I forbindelse med sitt svar til Justisdepartementet for å avvise søksmålet som ble varslet for to uker siden, har Microsoft kunngjort ti "erklæringer fra tredjepart" som skal dokumentere selskapets liberale praksis.

I sin erklæring forteller Compaqs senior vice president John T. Rose at de nøyer seg med Microsofts nettleser Internet Explorer på de fleste av sine PC-er til både næringsliv og forbruker. Unntaket er de bærbare modellene i Armada-serien, som også utstyres med Netscape Navigator. Dette begrunnes med "tilstrekkelig etterspørsel fra kunder".

Uttalelser fra henholdsvis Dell og Packard-Bell stadfester at også disse PC-leverandørene føler seg frie til å forhåndsinstallere andre nettlesere, i tillegg til Internet Explorer.

I sitt vitnemål forteller medgründer Tim Krauskopf i Spyglass at det er hensiktsmessig og logisk å inkludere nettleserteknologi i ethvert moderne operativsystem.

Mike Devlin i Rational Software viser til at selskapets produkter utnytter mange systemtjenester i Internet Explorer for funksjonalitet knyttet til nettilkopling, og lesing og gjengiving av dokumenter i HTML-format. Devlin forteller at slike systemtjenester er typisk det man assosierer med et operativsystem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.