Compaqs iPaq-avdeling til leie?

Ikke alle Compaq-ansatte er like glade for HPs oppkjøp. Utviklerne i Compaqs iPaq-avdeling skal ha tilbudt sin kompetanse til høystbydende på nettet. - Rene spekulasjoner, mener Håvard Larsen i Compaq Norge.

Det er den britiske nyhetstjenesten The Register som melder at hele utviklingsteamet i Compaqs iPaq-avdeling nå tilbyr sine tjenester til høystbydende gjennom en jobbannonse på karrièrenettstedet The Vault.

Under tittelen "iPac PPC Engineering Team for Hire" søker kjerneteamet i den populære lomme-PC-avdelingen nye utfordringer og muligheter. I annonsen står det, ifølge The Register, at iPaq-ingeniørene tilbyr seg å designe den neste markedsvinneren innen lomme-PCer for det selskapet som har råd til å ansette dem. De skriver også at de kun vil ha seriøse henvendelser fra selskaper med god og trygg økonomi.

digi.no har ikke vært i stand til å finne igjen annonsen på The Vault. Om annonsen var reell er dermed vanskelig å si.

Den norske Compaq-sjefen, Håvard Larsen, er imidlertid ikke i tvil.

- Jeg har ingen tro på at dette er riktig. Det er en ren spekulasjon, sier han til digi.no.

Avdelingen - som visstnok er til leie - står bak den originale iPaq-maskinen samt andre utgaver som ikke er sluppet på markedet ennå.

Compaq og Hewlett-Packard var arge konkurrenter på lomme-PC markedet før HP kjøpte hele Compaq for en drøy uke siden. HP med sin Jornada og Compaq med sin iPac.


Hvis annonsen er reell kan det se ut som de Compaq-ansatte frykter konsekvensene av sammenslåingen med tanke på HPs fremtidige lomme-PC satsning.

Til toppen