Comperio bytter sjef

Renshusløkken går til Oracle etter snuoperasjon.

Comperio bytter sjef
Ole-Kristian Villabø er ny adm.dir i Comperio AS. Bilde:

Trond Renshusløkken har valgt å slutte i Comperio etter ni år, det siste som administrerende direktør i konsulentselskapet med søkeløsninger som spesialområde.

Nå er han tilbake til røttene sine i Oracle, som nordisk salgsdirektør for business intelligence-løsninger.

Han etterlater et Comperio med betydelig bedre lønnsomhet. Fjorårets underskudd er snudd til et positivt resultat på 6 millioner kroner i første halvår. Omsetningen står på stedet hvil med 25 millioner kroner.

Renshusløkken sier til digi.no at han ble hyret inn i en turbulent tid. Jobben var å sørge for endringer og begynne å levere gode tall igjen. Det føler han at de lykkes med, ikke minst ved å kutte kostnader, hovedsaklig gjennom å sette ut det som ikke er kjernevirksomhet.

Ole-Kristian Villabø er utpekt som ny administrende direktør i Comperio. Også han har lang fartstid i selskapet, sist som konsulentsjef.

– Det blir en litt annen rolle, men er noe jeg gleder meg veldig til. Straks det ble klart at Trond var på vei ut var jeg raskt klar på at dette var noe jeg hadde lyst til å gjøre, forteller han til digi.no.

Jeg ville fortsatt i Comperio hvis det ikke var for det fristende tilbudet fra Oracle, sier Trond Renshusløkken (bildet).
Jeg ville fortsatt i Comperio hvis det ikke var for det fristende tilbudet fra Oracle, sier Trond Renshusløkken (bildet). Bilde: Marius Jørgenrud

Hittil i år har selskapet prioritert bedring av lønnsomheten, men fremover sikter de mot vekst.

– Vi er svært godt fornøyde med utviklingen gjennom årets første halvår der vi har vunnet flere store kontrakter på utvikling av avanserte søkeløsninger. Vi har samtidig pågående prosjekter hos virksomheter som Gjensidige, Posten, Gyldendal og Sintef. Et annet høydepunkt denne våren er at vi er blitt Norges første partner på «big data»-teknologien Elasticsearch som vi allerede har gjennomført et omfattende prosjekt på for en stor nordisk virksomhet, sier Villabø i en pressmelding.

Comperio ble etablert som en avlegger av Fast Search & Transfer i 2004. Selskapet solgte i mange år Fast-lisenser, men har i nyere tid forvandlet seg til et renskåret konsulenthus, som leverer flere ulike søkeløsninger til bedriftsmarkedet. Selskapet har 40 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Stockholm og London.

    Les også:

Les mer om: