Component Software bekrefter kurs mot børsnotering

Component Software Group har reorganisert etter fusjonen med Contempus. Truls Berg forventer en årsomsetning på 350 millioner kroner i år og børsnotering i 2002.

Component Software Group har i fire år vært Norges raskest voksende IT-selskap. Det lever av å levere og sy sammen programvarekomponenter til avanserte løsninger innen datavarehus og beslutningsstøtte, noe toppsjef Truls P. Berg ynder å kalle "forretnings-IQ". Selskapet har nettopp fullført fusjonen med Contempus, som ble kunngjort i mars i år.

Fusjonen har medført en reorganisering. Det er opprettet en felles divisjon for produktutvikling under ledelse av Anne Cathrine Petersen. Ellers lever Contempus videre i divisjonen for "content solutions" under Rune Løbersli. CSNs to tradisjonelle forretningsområder har også fått hver sin divisjon, henholdsvis "insight solutions" under Anders Guldberg og "integration solutions" under Vegard Guttormsen. Alle er rekruttert internt.

Berg bekrefter at CSG skal på børs i løpet av 2002. Proforma-omsetningen første halvår var 147 millioner kroner. Berg forventer en årsomsetning på 350 millioner kroner i år. I første halvår i fjor omsatte CSN for 77 millioner kroner.

Til toppen