RESULTATERFINANS

Component Software med bedring

Datavarehuselskapet Component Software fortsetter å levere bedring i andre halvår. Toppsjef Åge Lønning holder til og med børsdøren åpen.

24. nov. 2003 - 09:28

Component Software var tidligere en av de heteste børskandidatene på Oslo Børs. Det var før selskapet møtte veggen, med underskudd som resultat.

I 2002 startet imidlertid restruktureringen av selskapet. Dette har gitt resultater i 2003. I første halvår leverte selskapet et pent overskudd på 5,5 millioner kroner, mot minus 7,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Omsetningen i første halvår steg til 110,3 millioner kroner mot 104,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Hvordan har utviklingen vært i andre halvår?

- Vi har fortsatt den gode utviklingen i andre halvår, sier adm. direktør Åge Lønning i Component Software til digi.no, og legger til at selskapet ikke rapporterer kvartalstall, men vil komme med resultatene for andre halvår i januar.

Component Software leverer løsninger innenfor integrasjon, analyse og rapportering og elektronisk dokumentstyring. Selskapet har 130 ansatte og operasjoner i Norge, Sverige og Danmark.

- Hvordan går det på de forskjellige landkontorene?

- Alle selskapene tjener penger. Det er spesielt bra i Sverige, sier Lønning til digi.no.

I det svenske markedet er hoveddelen av kundene innen finans- og handelssektoren.

Component Software-sjefen åpner også muligheten for nye planer om en børsnotering av selskapet. Han poengterer imidlertid at dette er en styrebeslutning.

- Børsnotering er en mulighet, men det er ikke noe kjempe IPO-marked (marked for børsintroduksjoner red. anm.) ennå, sier Lønning.

Component Software har valgt å satse tungt på partner som Business Object. Lønning sier likevel til digi.no at de på ingen måte opptrer som datterselskaper av sine partnere.

- Vi har oppe til vurdering til en hver tid våre partnerskap, sier Component Software-sjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra