Component Software med bedring

Datavarehuselskapet Component Software fortsetter å levere bedring i andre halvår. Toppsjef Åge Lønning holder til og med børsdøren åpen.

Datavarehuselskapet Component Software fortsetter å levere bedring i andre halvår. Toppsjef Åge Lønning holder til og med børsdøren åpen.

Component Software var tidligere en av de heteste børskandidatene på Oslo Børs. Det var før selskapet møtte veggen, med underskudd som resultat.

I 2002 startet imidlertid restruktureringen av selskapet. Dette har gitt resultater i 2003. I første halvår leverte selskapet et pent overskudd på 5,5 millioner kroner, mot minus 7,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Omsetningen i første halvår steg til 110,3 millioner kroner mot 104,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Hvordan har utviklingen vært i andre halvår?

- Vi har fortsatt den gode utviklingen i andre halvår, sier adm. direktør Åge Lønning i Component Software til digi.no, og legger til at selskapet ikke rapporterer kvartalstall, men vil komme med resultatene for andre halvår i januar.

Component Software leverer løsninger innenfor integrasjon, analyse og rapportering og elektronisk dokumentstyring. Selskapet har 130 ansatte og operasjoner i Norge, Sverige og Danmark.

- Hvordan går det på de forskjellige landkontorene?

- Alle selskapene tjener penger. Det er spesielt bra i Sverige, sier Lønning til digi.no.

I det svenske markedet er hoveddelen av kundene innen finans- og handelssektoren.

Component Software-sjefen åpner også muligheten for nye planer om en børsnotering av selskapet. Han poengterer imidlertid at dette er en styrebeslutning.

- Børsnotering er en mulighet, men det er ikke noe kjempe IPO-marked (marked for børsintroduksjoner red. anm.) ennå, sier Lønning.

Component Software har valgt å satse tungt på partner som Business Object. Lønning sier likevel til digi.no at de på ingen måte opptrer som datterselskaper av sine partnere.

- Vi har oppe til vurdering til en hver tid våre partnerskap, sier Component Software-sjefen.

Til toppen