Component Software satser på datavask

Component Software er utnevnt til nordisk distributør av datakvalitetsproduktene til Firstlogic.

Component Software er utnevnt til nordisk distributør av datakvalitetsproduktene til Firstlogic.

Firstlogic er et amerikansk selskap som leverer løsninger for å kvalitetssikre data, særlig innen kundeanalyse og direkte markedsføring.

Ifølge en nylig inngått avtale skal Component Software representere Firstlogics produkter for sikring av datakvalitet i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark. Avtalen innebærer at Component Software – i tillegg til å stå for salgsarbeidet – også utvikler kundespesifikke løsninger, ivaretar prosjekt- og installasjonsarbeid samt leverer opplæring og support.

Component Software opplyser at flere store ordrer er klare med nordiske selskaper, blant dem CDG Sandberg, Post Danmark og Vestas.

Selskapet viser i en pressemelding til at lav datakvalitet kan koste bedrifter veldig store beløp. Ifølge DM Review kan det dreie seg om mellom hele 10 og 20 prosent av fortjenesten.

Toppsjef Irene Wara i Component Software Norge mener å ha erfaring for at mange bedrifter ikke registrerer kunder og salg på en konsistent måte.

– De er ikke i stand til å rangere kundene sine fordi de er registrert på ulike og ikke-transparente måter i forskjellige databaser. Disse bedriftene er ute av stand til å kartlegge kjernekundene sine og adressere deres behov, sier Wara.

Hun påpeker også at de IT-problemene som kan oppstå ved fusjoner og oppkjøp av bedrifter ofte er direkte relatert til forskjellige datadefinisjoner i de ulike virksomhetenes datasystemer.

– Data er kanskje på to forskjellige språk, for eksempel norsk og engelsk. Den ene produktdatabasen arbeider kanskje i millimeter, den andre i tommer. Det ene systemet bruker en type forkortelser, det andre bruker en annen.

Ifølge analyseselskapet Gartner vil markedet for datavasking vokse med 20-30 prosent frem til 2007.

Firstlogic arbeider etter denne metodikken for datavasking:

Til toppen