CompuServe-sjef går

Ras i aksjeverdi, stagnasjon, og knallhard konkurranse fra rivalene America Online (AOL) og Microsoft Network (MSN) er blant årsakene til at toppsjef og styreformann i CompuServe, Robert Massey søker avskjed.

Ras i aksjeverdi, stagnasjon, og knallhard konkurranse fra rivalene America Online (AOL) og Microsoft Network (MSN) er blant årsakene til at toppsjef og styreformann i CompuServe, Robert Massey søker avskjed.

Avgangen for CompuServe-sjefen, Robert Massey, som startet i selskapet for 21 år siden og ble toppsjef i 1995 kommer etter at selskapet presenterte skuffende resultater rett før helga.

CompuServes hovedproblem er, foruten at selskapet taper penger, kundestagnasjon i et marked i vekst. Selskapet er USAs nest største online-leverandør, med AOL som den desidert største og MSN som en god nummer tre.

AOL lanserte i desember i fjor sitt USD19,95-for-fri-surfing tilbud og vokste med flere hundre tusen kunder på få uker, men fikk samtidig problemer med kapasiteten. Microsofts MSN har også ekspansive planer og satser på dobling i år til 3,2 millioner kunder, men har allerede sagt at de ikke forventer overskudd de første tre årene.

Denne virkeligheten gjør det vanskelig for CompuServe som hadde 3,3 millioner kunder i slutten av oktober i fjor. Selskapet faller mellom to stoler. Etter at Massey gikk av har Frank Salizzoni overtatt roret i det hardt prøvede online-selskapet. Salizzoni er styreformann og administrerende direktør i H&R Block Inc., som eier 80 prosent av CompuServe.

For eierne har CompuServe vært en skuffelse så langt, etter at aksjene ble lagt på børs i april i fjor. Verdien har rast med 64 prosent fra en opprinnelig kurs på USD 30. Aksjen bedret seg noe fredag da lederskiftet ble kjent. Mandag var fridag i USA, men aksjeanalytikere forventer ingen ytterligere vekst i selskapets aksjeverdi på lenge.

CompuServe har forsøkt flere grep for å omorganisere og vokse. I november i fjor la selskapet ned sin forbrukerrettede tjeneste WOW! etter bare et halvt års drift. Tjenesten skulle i første rekke være en guide for barn og uerfarne brukere på nettet. Ifølge Bloomberg ryktes det i dag om en ytterligere oppsplitting av selskapet i regi av H&R Block.

Selskapet lanserte i januar planer for å få flere kunder i Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Nederland, mens selskapet skal lanseres Sveits, Sverige, Belgia og Østerrike.

Den avtroppende Massey sier om sin egen avgang at omorganiseringen han har ledet er gjennomført, og at selskapet ikke lenger trenger ham som sjef.

Til toppen