IT-BRANSJEN

Computas med rekordomsetning: Nå tror de milliarden er innen rekkevidde

– Men det viktigste blir å beholde flinke folk og utvikle nye talenter, sier administrerende direktør Trond Eilertsen.

Trond Eilertsen forventer at markedet vil øke ytterligere de nærmeste årene – både innenfor privat og offentlig sektor.
Trond Eilertsen forventer at markedet vil øke ytterligere de nærmeste årene – både innenfor privat og offentlig sektor. Foto: Pressefoto
12. apr. 2023 - 14:16

Computas legger fram solide regnskapstall for 2022, som viser at omsetningen økte 27 prosent til en ny rekord på 713 millioner kroner.

Det tilskrives flere nye oppdrag, samt det de kaller stor etterspørsel av tjenester både fra eksisterende og nye kunder.

– Omsetningsrekorden skyldes langvarig målrettet arbeid med å etablere flere inntektstrømmer, blant annet som leverandør av skyplattformene til Google og Microsoft og videresalg av Atlassian-produkter, konstaterer administrerende direktør Trond Eilertsen i en pressemelding.

Resultatet før skatt endte på 21,3 millioner kroner, som er en nedgang fra 37,4 millioner kroner året før. Det noe svakere resultatet skyldes investeringer i de nevnte nye områdene, samt inntak av mange nye ansatte og etablering i Trondheim, ifølge Eilertsen.

Satsingen med ny konsulentdivisjon i Trondheim begynte godt med å lande en fireårig avtale med nettselskapet Tensio, som kan være verdt opp mot 300 millioner kroner.

Rekkevidde

Oppsummert for hele konsernet ser Eilertsen positivt på utsiktene for markedet både innen privat og offentlig sektor de nærmeste årene. Han tror etterspørselen vil øke ytterligere til omsetningsrekorder.

– Milliarden er innen rekkevidde, men det viktigste i årene fremover blir å beholde de flinke folkene våre og å utvikle nye talenter, sier Computas-direktøren.

Konsulentselskapet ble startet opp i 1985 og har hovedkontor i Oslo. De har også avdelinger i Trondheim, København og Bucuresti i Romania. Computas ble opprinnelig etablert som et datterselskap av DNV.

I dag er de eid 100 prosent av selskapets drøyt 330 ansatte.

Teemu Salmi leder den nye cybersikkerhetsenheten til DNV (det norske veritas) med 500 ansatte.
Les også

DNV etablerer cybersikkerhetsenhet med 500 ansatte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.