RESULTATERFINANS

Computer Associates skiller ut på nettet

Det fjerde største programvareselskapet i verden skal skille ut deler av virksomheten, for både å fokusere på kjernedriften og for å synliggjøre verdier for aksjonærene.

Sigvald Sveinbjørnsson
7. aug. 2000 - 17:08

I ettermiddag slapp endelig Computer Associates (CA) den store nyheten som finanansverdenen har ventet på hele helgen.

Det var fra før ventet at selskapet skulle kunngjøre fisjoner, eller utskillelse av visse forretningenheter.
Dette kom som planlagt. Men en overraskende bonus var at selskapets grunnlegger og mangeårige toppsjef, Charles B. Wang, trekker seg som CEO men fortsetter som styreformann.

CA skal skille ut teknologier og forretningsområder som egner seg til å stå alene. Disse selskapene skal etter planen komme på børs etter hvert. Det første selskapet som blir skilt ut vil gå under navnet iCan-ASP.

Dette selskapet skal levere tjenester til ASP-selskap verden over. Noe Charles Wang og resten av CA-ledelsen mener er et hurtig voksende marked.

På telefonkonferansen selskapet hadde på mandag ettermiddag ble det også varslet at de var interessert i å skille ut divisjonen for små regnskapsprogrammer, samt at andre forretningsområder skulle fisjoneres ut over tid.

Dette gjøre samtidig som selskapet er inne i en negativ trend. Aksjekursen i selskapet har siden 3 juni falt mer enn 47 prosent.

Det slo heller ikke ned som en bombe at en restrukturering av selskapet ville komme i dag. Som digi.no skrev tidligere har analytikerne ventet lenge på akkurat dette.

Les mer om analytikernes forventninger:
Mot storstilt omorganisering av Computer Associates

Wall Street responderte noe negativt til nyheten fra CA, men det er ventet at aksjekursen vil bedre seg betraktelig etter fallet i sommer. Aksjemarkedet responderte uansett positivt fredag- da steg aksjen merkbart etter det ble kjent at selskapet skulle komme med hete nyheter.

Tiden vil vise om nyhetene var hete nok...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.