Computerworld på nett denne uke

Etter lang ventetid lanseres endelig Computerworlds nyhetstjeneste på nett. Tjenesten med daglige oppdateringer blir fra fredag tilgjengelig for alle interesserte - foreløpig gratis.

Etter lang ventetid lanseres endelig Computerworlds nyhetstjeneste på nett. Tjenesten med daglige oppdateringer blir fra fredag tilgjengelig for alle interesserte - foreløpig gratis.

- IDG Communications Norge AS har blitt beskyldt for ikke å være interesserte nok i å komme på nett, men nå er vi i mål med det vi tror vil bli et godt konsept og som vi vil utvikle videre. Det vil bli daglige oppdateringer tilgjengelig for alle interesserte, sier administrerende direktør Morten Hansen i IDG Norge, forlaget som utgir Computerworld.

Hansen utelukker ikke at Computerworld på nett kan bli betaltjeneste med tiden.

- Vi holder alt åpent, og vil se an utviklingen på Internett, sier Hansen om muligheten for å ta betalt for CW på nett. Fredag kveld klokken 20:00 vil CWs nettavis være tilgjengelig på Internett - om alt går etter planen.

Det blir ikke ansatt egne journalister til nettavdelingen, men papirutgavens journalister vil skrive de daglige nyhetene.

- På sikt vil staben av journalister utvides, men vi vil ikke ha to separate grupper journalister, sier Hansen.

digi.no har tidligere skrevet om at det har tatt sin tid før databladet Computerworld ble etablert på nettet. I dag legges papirutgaven på nettet hver fredag - samme dag som papirutgaven kommer i butikken. I rundt ni måneder har IDG snakket om at en løpende tjeneste skulle komme på nett, uten at man har sett noe til denne.

- Vi er ikke dummere enn andre. Hadde vi satt inn ressursene for et år siden og startet opp daglige nettnyheter, er jeg ikke sikker på om tjenesten hadde gått i pluss. Nå er markedet modent, mener Hansen.

Papiravisen vil foreløpig beholde dagens layout, men Hansen bekrefter at papirutgaven vil komme i flere utgaver enn dagens ukentlige.

- Vi tester ut å gi ut minst to utgaver i uka, lenger enn det har vi ikke kommet. Men det er ganske sannsynlig at det blir resultatet, ja. Det blir nå diskutert med produksjonspartnere, sier Hansen til digi.no.

Til toppen