Conan-sjefen går av

Gaute Godager erstattes etter massiv kritikk fra spillere av Age of Conan.

Conan-sjefen går av

Gaute Godager erstattes etter massiv kritikk fra spillere av Age of Conan.

Age of Conan er Norges dyreste og mest ambisiøse spill noensinne, og det var knyttet store forventninger til det da det ble lansert i mai.

De første tilbakemeldingene var overveldende positive, og Age of Conan fikk en varm velkomst. De første anmeldelsene tok stort sett for seg hva som skjedde i de første 20 nivåene, og Funcom fikk mye skryt for kvaliteten på de denne delen.

Kritikken begynte å komme etterhvert som spillere nådde opp på høyere nivåer. Der var innholdet tynnere, og det ble avdekket endel bugs.

De siste kjente tallene er at det har blitt solgt 800.000 spill, og at det var 400.000 som aktivt hadde abonnement. Hvor mange det er nå er usikkert, men det har trolig falt fra endel spillere og nå får det konsekvenser.

I en knapp børsmelding fra Funcom forteller spillselskapet at Age of Conans produktsjef, Gaute Godager blir erstattet av Craig Morrison. Han har tidligere erfaring som produsent og spillregisør for Anarchy Online.

- Det å ta over som produsent og spillregisør for Age of Conan er en stor utfordring som jeg gleder meg til. Jeg er overbevist om at jeg kan lede den videre utviklingen på en god måte, og løfte Age of Conan opp på et nytt nivå. Min førstprioritet nå er å lytte til, og reagere på, spillernes bekymringer samtidig som vi legger til nytt innhold, sier Morrison i en pressemelding.

Gaute Godager forlater selskapet som han var med på å starte etter 16 år.

- Jeg har gjort mitt beste for å gjøre dette til et fantastisk spill, men jeg har konkludert med at det er elementer som jeg ikke er fornøyd med. Det er riktig tidspunkt til å få nye friske øyne til å se på Age of Conan, og jeg støtter utnevnelsen av Craig, sier Godager i pressemeldingen.

Funcom har jobbet på spreng med å rette feil, på justeringer og på å legge til nytt innhold. Spørsmålet er om de har gjort nok, og om de har gjort det fort nok.

Denne uken kommer Warhammer Online, en stor og viktig konkurrent som kan gjøre det vanskelig for Funcom å ta igjen det tapte. I tillegg kommer både World of Warcraft og Lord of the Rings Online med nye utvidelsespakker i løpet av nær fremtid.

    Les også:

Til toppen