Conan utsatt enda en gang

Børsraketten Funcom skuffer igjen: Selskapet utsetter gigant-satningen Conan enda en gang.

Conan utsatt enda en gang

Børsraketten Funcom skuffer igjen: Selskapet utsetter gigant-satningen Conan enda en gang.

Det norske spillselskapet Funcom har vært en av spekulasjons-aksjene på Oslo Børs det siste året og er skyhøyt priset selv om selskapet ikke tjener penger. Årsaken er det digi.no har påpekt er Norges største programvare-prosjekt: Flere hundre ansatte koder på nettverksspillet Conan.

Funcom har i dag en markedsverdi på 1,8 milliarder kroner - nesten uten inntekter.

Funcom har måttet utsette Conan flere ganger og i dag morges kom nok en bombe:

Funcom trenger mer tid på forbedre spillet og gjøre det enklere å ta i bruk. Målet er å "redusere inngangsbarrieren og gjøre det enklere å komme i gang de første timene" skriver selskapet i sin pressemelding.

Conan har vært under utvikling hos Funcom siden 2003. Våren 2005 meldte Funcom at lansering ville skje våren 2006. Dette ble så skjøvet til våren 2007 og så ble lanseringen satt til oktober, men skyves altså på for fjerde gang.

    Les også:

Årsaken er nok enkel: Conan må stjele kunder fra det ekstremt suksessfulle World of Warcraft-spillet, milliardsuksessen til Blizzard, som totalt dominerer bransjen for såkalte multiplayer onlinespill. Dette er spill der hundretusenvis av spillere slåss mot hverandre i en virtuell verden over nettet.

Conan skulle vært lansert i høst og det er ikke snakk om noen ukers utsettelse. Funcom har skjøvet frem lanseringen til 25. mars til neste år.

Til toppen