Consorte Norge snart i pluss

Selv om teleselskapet Consorte fortsatt taper penger, peker pilene rett vei. Konsernsjef Marit Døving (bildet) opprettholder målet om å gå i pluss i løpet av året.

Consorte la i dag frem tall for første kvartal som viser en bedring av driftsresultat på 47,6 prosent sammeliknet med foregående kvartal.

Consorte Groups driftsinntekter endte på 17,8 millioner kroner i kvartalet. Omsetningsveksten er på 31,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, mens økningen fra foregående kvartal var på 9,4 prosent.

Driftsresultatet for første kvartal ble på minus 7,5 millioner kroner.

- Den positive resultatutviklingen gir trygghet om at selskapet oppnår positiv kontantstrøm i løpet av 2002, skriver selskapet i sin resultatmelding, der økningen hovedsakelig forklares med generelt høyere trafikkvolum. Trafikkinntektene i inneværende kvartal ventes å øke ytterligere som følge av inngåelse av driftsavtalen med Current på nummeropplysningstjenesten 1880. Drift av opplysningstjenester representerer et nytt forretningsområde for Consorte.

Datterselskapet Consorte Norge AS oppnådde EBITDA på 1,24 millioner kroner i første kvartal, og for første gang endte selskapet opp med et positivt resultat før skatt på cirka 400.000 kroner.

Konsernet Consorte Group ASA forventer en omsetning på mellom 22 millioner og 24 millioner kroner i andre kvartal.

Til toppen