RESULTATERFINANS

Context Vision til himmels på innsidesalg

IT-indeksen fikk nok en opptur onsdag, med Context Vision som soleklar børsvinner, etter at de største eierne solgte seg betraktelig ned i selskapet. Også for Ask fortsatt oppgangen, og aksjen landet på ny toppnotering for tredje dag på rad.

Eirik Flaa
11. mars 1998 - 19:08

IT-indeksen på Oslo Børs beveget seg solid opp onsdag, etter god utvikling på de amerikanske børsene. Oppgangen endte på 1,4 prosent til 1355,82 poeng. Totalindeksen steg også, og nådde årsbeste på 1312,41 poeng etter en oppgang på 0,8 prosent.

Største bidrag til oppgangen kom fra svenske ContextVision, der gründerne i selskapet solgte ut store poster. Dette er motsatt av det som vanligvis pleier å skje når innsidere selger seg ut, men en analytiker (1) forklarer til digi.no at oppgangen er nært knyttet til likviditeten i aksjen.

- Salget har frigjort en rekke aksjer og det blir nå mulig for større forvaltere å kjøpe seg inn, sier analytikeren. Han mener dessuten at gründerne etter en viss tid må ha lov til å selge seg noe ned uten å bli møtt med ramaskrik fra markedet. ContextVison-aksjen landet på 131 kroner onsdag, opp 17 kroner fra tirsdag.

Også Ask hadde svært god utvikling onsdag, og aksjen la på seg med 4,50 kroner til 91 kroner. Dette er tredje dagen på rad etter annonseringen av budet på Proxima at Ask-aksjen når ny toppnotering.

- Proxima leverte et godt fjerde kvartal og er en glimrende partner for Ask på det amerikanske markedet. Selskapet vil trolig kaste ut de andre underleverandørene til Proxima, og selge Ask under Proxima-navnet i USA. Tatt i betraktning Proximas sterke merkenavn i USA ser dette utrolig bra ut, sier analytikeren.

Oppgang ble det også for EDB, som onsdag kunne melde om at selskapet innfusjonerer SMB Data. EDB-aksjen endte på 28,50, opp 50 øre fra tirsdag, og er i følge digi.nos sammenlikning av svenske og norske IT-selskaper innen konsulent/systemintegrasjon, fortsatt billigst basert på PE 98-tall. (se peker til egen sak i margen til høyre).

- EDB er ikke sammenliknbart med for eksempel Merkantildata og de svenske konsulentselskapene som er på børs, og skal derfor prises langt lavere, mener en analytiker (2), som ikke får medhold i sin analyse av den første analytikeren digi.no snakket med.

- Vi har lenge hatt en klar kjøpsanbefaling på denne aksjen, og den holder vi fast på, sier analytikeren (1)

Også Opticom har hatt god utvikling den siste tiden, og onsdag landet aksjen på 160 kroner etter en oppgang på to kroner.

- Det er vanskelig å gi en god forklaring på dette, men jeg har hørt at Opticom har vært på turne i USA for å promotere lagringskonseptet. Dessuten har pressedekning i ulike datatidsskrifter gitt en viss interesse for konseptet, sier en analytiker. (3) til digi.no.

NetCom-kursen var onsdag nede i 153-kroner. Så lavt har ikke det selskapet vært priset siden oktober i fjor. I midten av februar ble NetCom-aksjer handlet helt opp mot 200 kroner. Dette ser ut som en typisk overreaksjon, og det er tiltakende usikkerhet rundt selskapet som er årsaken. Markedet ser nå ut til å regne med at termineringsprisene vil falle med 30 prosent i løpet av våren, og falle ytterligere neste år.

digi.no har samlet inn estimater fra åtte norske og utenlandske analytikere, som presenteres i en egen sak (se peker i margen til høyre). Her går vi også nærmere inn på de vurderinger som gjøres i markedet.

Det ble ny omsetningsrekord for året på børsen onsdag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for nesten 2,4 millarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.