BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cool programmering fra Microsoft

Microsoft har siden i fjor høst utviklet et nytt rammeverk til programmeringsspråket C++ som skal gjøre C++-utvikling enklere. Cool er like enkelt som Java, påstår Bill og vennene hans.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. sep. 1999 - 16:55

Microsoft vil ifølge The Register lansere Cool i løpet av få uker. Cool er en serie tillegg til C++ og skal være like enkelt å programmere som Java. Teknologien innbefatter et programmeringsrammeverk som er tilpasset COM+, Microsofts neste utgave av Common Object Model som er en del av Windows 2000.

- Vi liker Java fordi det er enkelt - og enklere enn C++. Kan vi ikke ta de tingene som er fantastiske i C++ og krysse dem med en enklere modell?

Dette sa Greg Leake, Microsoft produktsjef for Visual Studio, til InfoWorld tidligere i år.

Cool ble første gang nevnt av Microsofts visepresident, Paul Maritz, i november i fjor. Da som en Java-utgave uten Sun-teknologi. Senere har det kommet fram at Microsoft ikke vil videreutvikle Visual J++, selv om selskapet fortsatt vil støtte produktet ved å rette opp feil som oppdages. Verktøyet vil også fortsatt være tilgjengelig på markedet.

Ole Tom Seierstad ved Microsoft Norge kunne verken bekrefte eller avkrefte opplysningene om Cool.

Han fortalte derimot at en betautgave av Visual Studio 7.0 kommer i løpet av høsten og at det er mulig at Cool vil være inkludert i dette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.