Core 2-lansering rammer Intels regnskaper

Core 2-lansering rammer Intels regnskaper

Intel har endelig hentet inn AMDs forsprang, men dette koster prosessor-giganten dyrt.

Prosessorgiganten Intel la denne tirsdag denne uken frem tallene for sitt tredje kvartal.

Tallene er viktige, for med lanseringen av Core 2-brikkene har Intel endelig innhentet det pris/ytelses-forspranget AMD lenge har hatt. Men foreløpig setter de nye brikkene mest negative spor i regnskapene.

Omsetningen falt 12 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, men var samtidig en fremgang på 9 prosent fra forrige kvartal. Den endte på 8,7 milliarder dollar og det var mer enn hva analytikerne som følger selskapet hadde ventet.

Overskuddet steg med 47 prosent fra forrige kvartal, og endte på 1,3 milliarder dollar. Det var allikevel 35 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor.

Deler av skylden for dette får en kraftig prisreduksjon på eldre prosessorer før introduksjonen av Intels nye Core 2-serie.

Intel har vært i hardt vær det siste året og kritiske røster uttrykte allerede i begynnelsen av året ønsket om at administrerende direktør, Paul Otellini, må gå av. Han har svart med en oppstramming av selskapet og ved utgangen av tredje kvartal er Intel nå under 100.000 ansatte igjen. Selskapet har nå 99.900 ansatte, 2.600 færre enn ved utgangen av forrige kvartal. Det uttalte målet er å komme ned på 95.000 innen utgangen av året.

Til toppen