Corechange til Nasdaq i sommer

Det svenske internettselskapet Corechange, hvor blant andre den norske stor-investoren Alexander Vik er inne, skal på Nasdaq innen sommeren. Målet er å skaffe 430 millioner kroner.

Det svensk-etablerte Internett-selskapet Corechange Norge, som digi.no har skrevet om tidligere, har store planer om å komme på Nasdaq-børsen i USA. Selskapet drives fra USA, men ble etablert i Sverige i 1996.

Selskapet utvikler et produkt som heter Coreport.
Dette er enkelt forklart et nettleserbasert portalprodukt som gir brukerne rask tilgang til all sin informasjon og applikasjoner, og som er skreddersydd for den enkeltes behov.
Les mer om Corechange:
Corechange skal bli portalenes Armani

Til den svenske næringslivsavisen Dagens Industri, sier sjefen for Corechange, Ulf Arnetz, at selskapet blir et av de første svenskstartede selskapene som kommer seg på den berømte Nasdaq-børsen. Siden selskapet er midt i en emisjons og prospektfase ønsker han ikke utdype mer hva selskapet skal gjøre med børsnoteringen og emisjonen.

Selskapet planlegger nemlig å emittere inn hele 430 millioner svenske kroner. For bare tre måneder siden fikk selskapet inn 150 millioner svenske kroner i en rettet emisjon. Her kom blant annet den norskættede finansmannen Alexander Vik, med selskapet Xcelera.com, inn på eiersiden sammen med den nederlandske investeringsbanken ABN Amro. Xcelera.com har 13 prosent av selskapet.

Corechange har sitt hovedkontor i Boston men er også etablert i Toronto, London, Oslo og Stockholm. I 1999 fikk selskapet et tap på 42 millioner svenske kroner med en omsetning på 46 millioner svenske kroner.

Til toppen