BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel er nesten konkurs

Corel som lager den markedsledende tegne-, male- og designpakken Coreldraw, er nå nesten konkurs. En fusjon med Inprise/Borland er eneste redningen.

24. apr. 2000 - 11:46
Microsoft

CorelInpriseWall Street Journal
Les om Corels problemer og nye produkter:
Corel og Intel planlegger billig-PC
WordPerfect-suite for Linux klar til våren
Corel-sjef risikerer fengsel
Corel Graphics Suite 9 tilgjengelig i Norge


Inprise-ledelsen var klar over Corels problemer da de foreslo en fusjon i februar, men det reises nå tvil om aksjeeierne i Inprise vil si ja. Hvis ikke trenger Corel nye investorer - ellers bærer det til skifteretten for den tidligere høytflyvende leverandøren.

Under ledelse av Michael Cowpland laget Corel en stadig større "sveitsisk lommekniv" for grafikk- og designarbeide på PC. I mange år delte selskapet ut en premie på en million dollar til det beste kunstverket laget med Coreldraw. Videre kjøpte Corel opp restene av Wordperfect og lagde nye versjon som selskapet solgt svært billig eller delte ut gratis. Men grafikkpakken kunne ikke utvides i det uendelige, og når det ikke skjedde, falt salget. I første kvartal tapte Corel 106 millioner kroner og sitter igjen med bare 258 millioner kroner på bok.

I et forsøk på å løfte aksjekursen har Corel også lansert sin egen Linux-versjon, men uten de store resultatene. Corel sier at de arbeider med hele 21 Linux-produkter, trolig for det meste Linux-versjoner av selskapets mange Windows-produkter.

Sier Inprise-eierne ja, er Corel trygge, for Inprise har godt med penger, blant annet takket være nettopp kampen med Microsoft på 90-tallet. For Borland saksøkte Microsoft for å ha kopiert utseende på deres kontorprogrammer og gav seg aldri. Trolig under press fra monopolrettssaken gav Bill Gates seg sent i fjor og inngikk en lisensavtale med Inprise verd en milliard dollar.

Les om Microsofts forlik med Inprise:
Microsoft betaler Borland 1 milliard

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.