BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel etablerer kontor i Oslo

Det canadiske programvarehuset Corel regner med at Oslo-kontoret vil være operativt i løpet av november.

Eirik Rossen
21. aug. 1998 - 12:33

Corel trenger sårt å etablere en permanent tilstedeværelse i Norge, særlig dersom det skal gjøres alvor av den potensielt innbringende avtalen med Statskjøpavdelingen i Statens forvaltningstjeneste. WordPerfect-brukere er grovt forsømt i Norge de siste årene, og tross løfter kom aldri fjorårets versjon 8 i norsk språkdrakt.

- Vi gjorde en stygg feil med WordPerfect 8, jeg innrømmer villig det, sier Corels Norden-ansvarlige Lars Nielsen overfor digi.no.

- Norske kunder er kresne, og de vil gjerne ha programvare på norsk. Oslo-kontoret skal foreløpig bemannes med ett menneske. Vi er i ferd med å gjennomføre intervjuer nå, og regner med at kontoret skal være i virksomhet seinest rundt månedsskiftet november-desember, opplyser Nielsen.

Norge er sist ute på Corels etableringsliste i Norden. Kontorer i København, Stockholm og Helsinki er forlengst i drift.

- De startet også ut med én mann hver. Nå har hver av dem tre til fire årsverk. Bemanningsvekst i Oslo-kontoret vil avhenge av omsetningen.

Nielsen er klar over at WordPerfect 9 må komme på norsk dersom det skal bli fart i sakene. Men han vil ikke gi noe løfte, og kan heller ikke opplyse om når denne versjonen blir tilgjengelig. Engelsk-talende WordPerfect 8 buntes med Dragon Naturally Speaking slik at det kan stemmestyres og ta direkte diktat. Men Corel er under økonomisk press, og det spørs om man finner rom for de investeringene en norsk utgave av Dragon ville kreve.

Det siste halvannet året har Corel engasjert seg stadig sterkere innen maskinvare, særlig nettcomputere og Risc-basert Linux-arbeidsstasjoner.

- Salget av dette er hittil begrenset til USA. Oslo-kontoret vil utelukkende drive med programvare, med mindre Corel plutselig skulle bestemme seg for å gjøre et NC-pilotprosjekt i Norge, avslutter Nielsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.