BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel: Flerspråklig pakke til WordPerfect

Corel har laget en CD-ROM med verktøy som ordliste til stavesjekk, orddeling, grammatikk og synonymer, for 29 språk.

Eirik Rossen
20. feb. 1998 - 13:48

Pakken er døpt Corel WordPerfect Language Module. Den inneholder verktøy som kan brukes til ulike WordPerfect-utgaver, fra 3.5 for Mac, 5.1+ for DOS og 5.2 for Windows og fram til de nyeste for Windows 95. Pakken er ikke tilgjengelig for OS/2. For språk med annet tegnsett enn det latinske, for eksempel russisk og gresk, inneholder pakken også fontstøtte. Ellers er det slik at ikke alle verktøy er tilgjengelige for alle språk, eller for samtlige utgaver av WordPerfect.

Den skal selges via detaljister til anbefalt pris 375 norske kroner, opplyser Lars Nielsen, Corels markedsansvarlig for Norden.

For de europeiske språkene engelsk, fransk, italiensk, spansk og tysk, inneholder pakken full verktøysett til alle utgaver av WordPerfect, det vil si også sanntidskorrekturleseren QuickCorrect i tillegg til ordliste til stavesjekk, synonymer, orddeling og grammatikk.

De nordiske språkene norsk, finsk, dansk og svensk, må greie seg uten grammatikk-verktøyet, men har løsninger til alle variantene av WordPerfect.

Språk som det finnes verktøy for i pakken er afrikaans, katalansk, tsjekkisk, dansk, hollandsk, fem varianter av engelsk, finsk, to varianter av fransk, gallisk, to varianter av tysk, gresk, hebraisk, ungarsk, islandsk, norsk, polsk, to varianter av portugisisk, russisk, spansk, svensk, tyrkisk og ukrainsk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.