Corel gir bort 6000 skolelisenser

Corel-forhandleren Fønix Data i Tromsø har inngått en avtale med Universitetet i Tromsø som gir 6000 ansatte og elever fri bruk av Corel-programvare.

Corel-forhandleren Fønix Data i Tromsø har inngått en avtale med Universitetet i Tromsø som gir 6000 ansatte og elever fri bruk av Corel-programvare.

Tromsø-forhandleren Fønix Data har tilrettelagt en stor og betydningsfull kontrakt med Universitetet i Tromsø (UiT) om bruk av all Corel programvare - CLL (Corel Licence for Learning).

Kontrakten gir universitetets 6000 ansatte og elever fri bruk av blant annet WordPerfect Office 2000, CorelDRAW. Lærere og ansatte kan også gratis benytte samme programvare på sine hjemme-maskiner, opplyser Fønix Data i en pressemelding.

I tillegg til dette ønsker universitetet å tilby alle elever å bruke skolens programvare for en billigst mulig penge utenfor skolen, og har gjort en underliggende avtale med Corel og Campus-bokhandleren Akademisk Kvarter om distribusjon av elev-CD-er av WordPerfect for i underkant av 200 kroner per lisens.

- CLL er et nytt lisensprogram i Norge og det betyr mye for oss at vi har fått en så viktig referanse som UiT. Dette universitetet tar IT på alvor og ønsker virkelig å gi et godt tilbud til alle involverte, sier Jan Villard, ansvarlig for Corel i Norge, i pressemeldingen.

CLL er et viktig ledd i en satsing på undervisningssektoren for Corel. Lisensavtalen har en tre års varighet og gir kunden tilgang til alle Corels undervisningsprodukter. I tillegg leverer Corel produkter for flere plattformer, blant annet Linux som har etablert et fotfeste i undervisningssektoren i Norge.

- I utgangspunktet er lisensregler, slik vi nå er vant med å se det, ofte svært kompliserte og kostbare - også for skoler. Corel ønsker å gå egne veier og tror at stor grad av fleksibilitet, enkelhet i administrasjon og lave kostnader er det folk flest ønsker seg ved siden av kompatible produkter. Dessuten tror jeg dette er en rimelig måte å sikre seg at flest mulig er riktig lisensiert, sier Villard.

Fønix Data, som har vært Corel-forhandler i mange år, har stor tro på at Corel nå vil gjøre et stort comeback og spise markedsandeler av konkurrenter som Microsoft.

Til toppen