Corel har oppgradert sin Adobe-utfordrer

Corel utfordrer Adobe på pris med selskapets oppgraderte pakke for grafikk og bilder.

Corel har oppgradert sin Adobe-utfordrer

Corel utfordrer Adobe på pris med selskapets oppgraderte pakke for grafikk og bilder.

Corel har lansert en ny versjon av selskapets CorelDraw Graphics Suite. Pakken består av illustrasjonsverktøyet CorelDraw, fotoredigeringsprogrammet Photo-Paint og programmet PowerTrace, som skal gjøre det enkelt å gjøre om punktgrafikk til redigerbar vektorgrafikk.

De nye verktøyene, som har fått versjonsnummeret X4, har til sammen fått mer enn 50 nye eller forbedrete egenskaper. Dette skal gi bedre brukervennlighet, forbedret interaktivitet og med strømlinjeformet arbeidsflyt.

Blant nyhetene er sanntids forhåndsvisning ved formatering av tekst, integrasjon med nettjenesten WhatTheFont for identifisering av fonter, mulighet for uavhengig kontroll og redigering av lag på ulike sider i et dokument og støtte for tabellstrukturer.

ConseptShare er et tilknyttet verktøy som gjør det mulig for flere brukere å dele design og ideer med kollegaer eller klienter via et webbasert grensesnitt

De nye verktøyene skal være sertifisert for Windows Vista, men støtter fortsatt Windows XP. Verktøyene skal ha full støtte for filformatene til Microsoft Word 2007 og Publisher, Adobes Illustrator CS3 og Photoshop CS3, PDF 1.7, Autocad DXF og DWG, samt Corels Painter X.

Det nye Photo-Paint-programmet skal nå ha støtte for bilder i RAW-formater fra omtrent 300 ulike kameramodeller, mulighet til å rette opp bilder som er blitt skannet eller fotografert på skrå, samt bedre muligheter til å justere fargetoner,

Dessuten inkluderer pakken mengder med clip art, høyoppløste bilder og omtrent tusen OpenType-fonter.

Veiledende utsalgspris for fullversjonen av CorelDraw Graphics Suite X4 er 489 euro, omtrent 4000 kroner, eksklusiv mva.

Til toppen