RESULTATERFINANS

Corel i dyp krise

Det kanadiske programvareselskapet Corel advarte tidligere denne uken om at de går tom for penger innen august. Hvis ikke selskapet greier å få inn penger- på en eller annen måte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juli 2000 - 08:53

Programvarehuset Corel Corporation advarer nå mot at selskapet går tom for penger i løpet av august, hvis de ikke greier å gjøre spesielle grep for å skaffe mer penger. Ett av disse grepene vil være på kvitte seg med noen produktlinjer og selge unna investeringer. Det melder Wall Street Journal.

Krisen er med andre ord ett faktum for den skakkjørte kanadiske databedriften.

Corel har lenge vært i alvorlige økonomiske vanskligheter, og ledelsen i selskapet har sett på at pengene fordunster vekk fra kassen, samtidig som det ikke kommer inn noe nytt.

I resultatene for første kvartal gikk selskapet på en real økonosmisk smell, samtidig har masterplanen selskapet hadde for å ro seg ut av problemene ikke slått til. Planen var nemlig å fusjonere med Inprise/Borland. Denne fusjonen gikk overende, på grunn av finansielle forhold.

Les mer om den mislykkede fusjonen:
Halt + blind = kraftsenter for LinuxCorel trues av konkurs
I en børsmelding distribuert i USA, sier selskapet at det ikke er mye lys i tunnelen. Selskapet skal selge seg ut av diverse selskaper, men også kutte kostnadene drastisk. Et kostnadskutt på hele 10 millioner dollar må til hvis selskapet skal kunne havne på beina igjen, skriver Wall Street Journal.


Selskapet selv vil ikke kommentere nærmere meldingen de sendte det amerikanske kredittilsyn, men Corel-sjefen selv, Michael Cowpland, har tidliger fastslått at selskapet ikke kommer til å si opp flere ansatte og at de heller ikke hadde noen intensjon om å selge ut kjerneprodukter til konkurrenter. Corel står bak kjente, og for noen kjære, program som WordPerfect, Corel Draw og flere Linux-baserte produkter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.