Corel i pluss i siste kvartal

Corel gikk så vidt i pluss i siste kvartal, trass omsetningsnedgang på 26 prosent. Selskapet solgte dobbelt så mye av grafikkpakken Draw som av kontorsuiten WordPerfect.

Corel gikk så vidt i pluss i siste kvartal, trass omsetningsnedgang på 26 prosent. Selskapet solgte dobbelt så mye av grafikkpakken Draw som av kontorsuiten WordPerfect.

Kvartalet fram til 28. februar er det første i selskapets avvikende regnskapsår. Sammenliknet med samme kvartal i fjor dalte omsetningen fra 44,1 millioner amerikanske dollar til 32,5 millioner. Men tapet på 12,4 millioner dollar er vendt til et lite overskudd på litt over en halv million. Omsetningen var mindre enn de 40 millionene analytikerne hadde ventet. De hadde også forespeilt et negativt resultat på noe over en halv million.

Grafikkpakkene, særlig tegne- og malesuiten Draw, altså det "egentlige" Corel, utgjør to tredeler av omsetningen, etter å ha økt fra 19,8 millioner dollar til 20,8 millioner. Kontorsuiten WordPerfect er nærmest halvert fra 22,1 millioner til 11,6 millioner dollar. Selskapet opplyser at svikten gjelder primært Europa, og kan tilskrives forventningen om oppgraderingen som skal lanseres i inneværende kvartal.

Selskapet kan imidlertid ikke forvente noen Europa-suksess for WordPerfect, siden det er slutt på lokaliseringen til andre språk enn kanadisk-fransk. Corel har også tidligere varslet at markedsføringen vil rettes mot å få nåværende brukere i Nord-Amerika til å oppgradere.

Analytikerne forventer et negativt resultat på rundt 3,5 millioner dollar i inneværende kvartal, og et positivt resultat på halvannen million i neste.

Corel har 124,4 millioner dollar i likvide reserver, etter en innsprøyting på 135 millioner dollar fra Microsoft i oktober.

Selskapet understreker fortsatt satsing på sine grafiske pakker - benevnt som de "kreative" produktene - og lover at de heretter vil oppgraderes samtidig i både Mac- og Windows-versjonen.

Til toppen