Corel lanserer brukervennlig Linux

På Comdex-messen i går lanserte Corel sin nye Linux-versjon med to nyheter: En mer brukervennlig installasjon og enklere samliv med Windows.

På Comdex-messen i går lanserte Corel sin nye Linux-versjon med to nyheter: En mer brukervennlig installasjon og enklere samliv med Windows.

Candiske Corel har lange tradisjoner med å lage prisgunstige programpakker og lanserte i går en ny: Med en egen versjon av Linux, kaster Corel seg inn i konkurransen med Red Hat, blant annet i et håp om å kopiere deres aksjekurser.

Corel håper på å kapre den nedre delen av Linux-markedet med en versjon av gratis-operativsystemet som er enklere å installere. Brukerne blir ledet gjennom en automatisk tretrinns-prosess som gir dem en full Linux-versjon med grafisk grensesnitt, et Windows-liknende filprogram og programmer for e-post og Internett-surfing.

Corels Linux er basert på KDE/Debian.

Selskapet har også lagt inn en mulighet i installasjonsprogrammet til å installere Linux ved siden av Windows. Corels Linux-versjon lar deg dele filer med Mac og Windows.

På grunn av gratis-klausulen til Linux kan du laste ned basisversjon av Corels Linux-versjon fra selskapets Internett-side. Det Corel håper å tjene penger på er salget av to "luksusutgaver" som kommer senere i år. Disse versjonene vil gi deg forskjellig type brukerstøtte.

Corel planlegger også å lansere en Linux-versjon av sine vanlige programpakker, blant annet Coreldraw og den nyeste versjonen av Wordperfect.

Til toppen