BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel legger ned kontoret i Oslo

Corels mann i Oslo, Jan Villard, slutter for å starte sin egen bedrift. Samtidig varsler konsernet nesten halvert omsetning for siste kvartal.

16. juni 2000 - 13:54

Villard presiserer overfor digi.no at han slutter etter eget ønske, for å starte egen Internett-relatert virksomhet.

- Jeg er nødt til å være litt hemmelighetsfull i denne tidlige prosjektperioden, sier Villard. - Det jeg kan fortelle, er at det dreier seg om elektronisk handel mellom bedrifter og et samarbeid med vesentlig aktører. Jeg skal tilbake til Internett-verden der jeg var før.

Villard begynte i Corel høsten 1998. Han har erfaring blant annet fra Intervett.

Corel kommer ikke til å ansette andre i Villards sted. Villard bekrefter at norgeskontoret blir nedlagt uten videre, og at kunder og andre interesser vil bli håndtert fra kontoret i København, som forøvrig skal styrkes.

Amerikanske medier melder at Corel har varslet børsen om vesentlig dårligere regnskapstall for kvartalet fram til 31. mai enn tidligere antatt. I forhold til samme kvartal i fjor reduseres omsetningen med nærmere 50 prosent, fra 70,5 millioner amerikanske dollar til et sted mellom 37 og 38 millioner. Mens driftsresultatet var positivt i dette kvartalet i fjor, med 9,7 millioner dollar, forventes nå et negativt driftsresultat på mellom 22 og 24 millioner.

I det foregående kvartalet i innværende regnskapsår hadde Corel et negativt driftsresultat på 18,7 millioner dollar og en omsetning på 44,1 millioner.

I mai gikk en lenge forberedt fusjon med Inprise i vasken, fordi Inprise-aksjonærene fikk kalde føtter av Corels dalende omsetning og aksjekurs. Corel er likevel ikke i umiddelbar fare, siden selskapet greide å hente inn 20 millioner amerikanske dollar i investering i slutten av mai. Inprise har en likvid reserve på 240 millioner dollar.

Samtidig ble over 20 prosent av staben, det vil si 320 ansatte, permittert.

- Corel er inne i en kostnadsfokusert fase der man må spisse organisasjonen og framheve produkter som gir størst avkastning. Det er et stort selskap som ikke går dukken over natten. Corel er et godt merke, og produktene er fine. Kanskje noen kjøper hele eller deler av det, eller det greier seg gjennom krisen. Jeg er ikke bekymret for at markedet skal oppleve voldsomme forandringer, sier Villard.

Corel har satset sterkt på Linux, og overført både kontorsuiten WordPerfect Office og den grafiske suiten Corel Draw til dette operativsystemet. I april overtok selskapet flere produkter fra MetaCreations, blant annet Kai's Power Tools og MetaCreations Painter.

Les mer om Corel og dets produkter i disse artiklene:


Corel trues av konkurs
Corel er nesten konkurs
Corel og Intel planlegger billig-PC
Halt + blind = kraftsenter for Linux
WordPerfect-suite for Linux klar til våren
USAs justisdepartement vraker Microsoft for Corel
WordPerfect jakter på kommunenorge
Corel lanserer brukervennlig Linux
Også Corel med utleieordning
Corel kraftig opp i juli
Corel Graphics Suite 9 tilgjengelig i Norge
WordPerfect med kraftig vekst i det offentlige

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.