BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel og Intel planlegger billig-PC

Corel kan bli en seriøs utfordrer til Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mars 2000 - 05:48

Corel, som leverer både egne applikasjoner og en egen Linux-distribusjon, har i de siste månedene forhandlet med Intel og minst én stor PC-produsent om å lansere en serie med rimelige PC-er som et direkte angrep på Microsofts monopolliknende posisjon innen operativsystemer for vanlige, stasjonære PC-er.

Til The Toronto Globe and Mail forteller toppsjefen i Corel, Michael Cowpland, at det foregår masse diskusjoner for tiden, og at samtalene også har inkludert andre aktører innen IT-industrien. Uten at Cowpland går i detaljer, tyder det på at disse aktørene inkluderer en nettleserprodusent, en Internett-leverandør og en PC-produsent.

Inntil nylig har Intel og Microsoft av mange blitt sett på som en slags enhet, derav tilnavnet Wintel. Men i den senere tiden har Intel aktivt støttet utviklingen av Linux.

Intel-talsmann Doug Cooper sier til The Toronto Globe and Mail at Intel tror på å gi kundene muligheten til å velge selv. Det er likevel ingenting som tyder på at Intel kommer til å skalere ned forholdet selskapet har med Microsoft.

For Corel betyr en eventuell avtale med Intel og andre store partnere at selskapet får mer tyngde i kampen om å bli et reelt alternativ til Microsoft for vanlige PC-brukere, noe også fusjonen med Inprise (tidligere Borland) også har sørget for).

Det er uansett interessant å merke seg at Microsoft i høst gjorde en solid investering i Inprise, noe som i praksis betyr at selskapet nå også er medeier i en Linux-distributør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.