Corel oppgraderer Painter i mai

Corel vil i begynnelsen av mai slippe versjon 8 av grafikkverktøyet Painter.

Corel fremhevet muligheten til digitalt å gjenskape naturlige materialer, da selskapet nylig annonserte den neste utgaven av grafikkverktøyet Painter.

Blant nyhetene i Painter 8 nevner Corel fargeblandingsverktøyet Mixer, som skal gjøre det mulig for brukerne å blande farger på samme måten som man ville gjøre med maling og en palett.

Painter 8 innholder mer enn 400 nye pensler, inkludert nye pensler for mer enn 30 ulike medier. Brukeren skal også kunne designe egne pensler i et visuelt og interaktivt miljø.
Sketch Effect er en ny funksjonalitet hvor brukeren skal kunne konvertere fotografier til malerier med full kontroll over penseltrykk, detaljnivå og papirets granulasjon. I tillegg skal brukerne kunne håndtegne med digitale vannfarger.

Ved hjelp av Layer Masks skal det nå være mulig å skjule eller avdekke deler av et lag uten å gjøre permanente endringer. Ved å bruke alfakanaler skal brukeren kunne opprette og lagre masker for å modifisere, separere og bevare spesielle deler av et bilde.

Brukergrensesnittet i Painter er blitt frisket opp, slik at det blant annet skal være enklere å få tilgang til de ulike verktøyene, samtidig som oversikten over ulike pensler er forbedret.

Painter 8 leveres fra og med begynnelsen av mai til Windows 2000 eller nyere, eller til Mac OS 9 eller nyere. Prisen i Norge ventes å bli 3625 kroner + mva og frakt. De med tidligere utgaver av Painter, Adobe Photoshop og rekke andre grafikkprogrammer, kan kjøpe en oppgraderingspakke til 2085 kroner + mva og frakt.

Til toppen