Corel overtar billig konkurrent

Den populære Photoshop-konkurrenten Paint Shop Pro skal bli et tilskudd til Corels mange grafikkverktøy.

Den populære Photoshop-konkurrenten Paint Shop Pro skal bli et tilskudd til Corels mange grafikkverktøy.

Siden august i fjor, da kanadiske Corel ble overtatt av det San Francisco-baserte investeringsselskapet Vector Capital og tatt av børs, har selskapet konsolidert seg økonomisk. Virksomheten i Norge og andre europeiske land er lagt ned, men i Nord-Amerika har Corel tegnet kontrakter som innebærer at grafikkprogrammene og kontorpakken WordPerfect selges buntet med stadig flere PC-er til konsumentmarkedet.

Den økonomiske konsolideringen har kommet så langt at Corel kan ekspandere igjen. I går kunngjorde selskapet at det har kjøpt Jasc, leverandøren av den populære bildebehandleren Paint Shop Pro som konkurrerer med Adobe Photoshop på både yrkes- og amatørmarkedet. Hva eller hvordan Corel har betalt, er ikke oppgitt.

Corel vil fortsette å selge Jascs tre pakker – Paint Shop Pro, Paint Shop Pro Studio og Paint Shop Photo Album – som selvstendige produkter, noe som er nødvendig for å beholde kundegrunnlaget i Europa. Samtidig vil det vurdere nye pakker der Paint Shop Pro kombineres med ulike grafiske produkter fra Corel, for eksempel vektorgrafikkverktøyet Corel Draw og punktgrafikkverktøyet Corel Painter.

Strategien med å avtale at Corels programvare selges buntet med forbruker-PC-er vil videreføres. I USA selges allerede Dell Dimension PC-er sammen med WordPerfect og Paint Shop Pro. I ikke-engelsktalende land er like pakker uten interesse, siden Corel har gitt opp å tilpasse WordPerfect til andre språk enn engelsk.

Til toppen