Corel presiserer NC-tilbudet

Corels NetWinder-maskiner omfatter en Java-klient, en web-tjener, en Linux-maskin og en utviklingsmaskin.

Bare Java-klienten, offisielt kalt JC (Java Client) er en egentlig NC eller nettcomputer. De andre NetWinder-modellene gjør at Corel kan tilby en komplett maskinserie slik at kunder ikke skal måtte ty til andre leverandører. Ifølge informasjonssjef for Norden, Lars Nilsen, vil markedsføringen av NetWinder-maskinene fokusere på Nord-Amerika.

- Vi er villige til å arbeide med oversjøiske partnere skulle en slik mulighet dukke opp, presiserer han.

NetWinder JC er i praksis en Java-terminal, beregnet på å kjøre enklere Java-basert programvare, og fullstendig avhengig av en passende tjener for både programvare og lagring.

NetWinder WS (Web Server) er en ferdig konfigurert web-tjener bygget rundt RISC-prosessoren StrongARM (32 biter, 233 MHz), med Linux som operativsystem og Apache 1.26 som tjenerprogramvare. Corel lover at installasjon og oppsett av maskinen skal kreve minutter fram for timer. Selskapet mener maskinen skal kunne greie 150 samtidige forbindelser.

NetWinder LC (Linux Computer) har samme maskinvare, og benytter også Linus som operativsystem. Den er først og fremst beregnet på brukere som ønsker en kraftigere arbeidsstasjon enn Java-terminalen, men den skal også kunne settes opp som tjener. Corel har utgitt en offentlig forpliktelse til å satse på utvikling av applikasjoner for Linux, blant annet WordPerfect-suiten.

En tredje variant av samme maskinvare med Linux som operativsystem, er NetWinder DM (Development Machine). Den selges lastet med utviklingsverktøy (kompilatorer, debuggere, assemblere) og dokumentasjon.

Maskinene gjenspeiler Corels satsing på Open Source Software, der prinsippet er at nyutviklet programvare skal gjøres åpent tilgjengelig for hele fellesskapet. Corel har portet Linux til StrongARM-prosessoren, og har forpliktet seg til å sirkulere koden for denne portingen. Se bakgrunnsmateriale i den henviste artikkelen (øverst til høyre).

Til toppen