Corel satser på grafikk til Mac OS X

Corel gir opp Mac som plattform for WordPerfect, men satser desto hardere på "kreative" pakker som suiten Draw 10 og spesialverktøy som Bryce og KPT.

Corel kunngjorde før helgen at det vil satse helhjertet på grafikkpakker og verktøy til Apples nye operativsystem Mac OS X. Blant de første store nyhetene er:

  • Bryce 5, et verktøy for å lage landskaper og modeller i tre dimensjoner, med en mengde lyseffekter og andre finesser. Den kan også brukes til å lage QuickTime-animasjoner. Dagens versjon, Bryce 4, er tilgjengelig for Mac og Windows. Bryce 5 for Mac OS X vil kunne være klar til MacWorld i New York i juli.
  • Corel Draw 10 Graphics Suite, med tegneprogram, bildeprogram og en rekke tilleggsverktøy, blant annet for animasjon, kommer til Mac OS X til høsten. Forgjengerne er tilgjengelige for Mac, men versjon 10 er hittil bare for Windows. Fleksibel håndtering av en rekke formater, også Macromedia og Adobe, gjør at pakken kan få innpass i miljøer som i det daglige holder seg til konkurrentene.
  • Maskeringsverktøyet KnockOut vil oppgraderes til versjon 2.0 for Mac OS X innen årsskiftet. Versjon 1.5 er tilgjengelig for Mac OS X i dag i en beta "carbon"-variant.
  • Kai's Power Tools vil oppgraderes fra versjon 6 til versjon 7 og gjøres tilgjengelig for Mac OS X innen årsskiftet. KPT er en plugin til Adobe Photoshop for å utvide muligheten til å filtrere og endre bilder. Dagens versjon 6 er bare tilgjengelig for Windows. [RETTELSE datert 24. april: KPT6 for Mac er et eget produkt.]

Corels satsing på Mac OS X gjelder bare de "kreative" pakkene. Kontorsuiten WordPerfect, som selskapet bare selger på engelsk og fransk, skal forbeholdes Windows og Linux.

Til toppen