BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel standardiserer med KDE

Corel har bestemt seg for å bruke K Desktop Environment som standard grafisk brukergrensesnitt på sine Linux-baserte NetWinder-maskiner. Maskinene skal være rett rundt hjørnet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. des. 1998 - 11:29

Corel tilbyr allerede en Red Hat-basert utgave av Linux på sine tynne NetWinder-maskiner, men skal etter hvert gå over til standard Red Hat. Nå har selskapet bestemt seg for å benytte KDE som grafisk brukergrensesnitt. Dette vil øke KDEs muligheter til å etablere seg som et standard brukergrensesnitt for Linux. Mangelen på et slikt anses av mange som et av de største hindrene for å gi operativsystemet bredere støtte.

NetWinder-maskinene vil da buntes med en bred programvarepakke, inkludert WordPerfect 8, Netscape Navigator 4.5, det PhotoShop-liknende GIMP (Gnu Image Manipulation Program) og Citrix ICA Client for tilknytning til en Windows NT applikasjonsserver.

Corel planlegger å legge til sine andre programvareprodukter, for eksempel Quattro Pro og Draw, samt å erstatte Citrix ICA med JBridge, et Java-produkt selskapet utvikler for tilkobling mot applikasjonsservere.

Corels tynne klientmaskin ventes å komme på markedet i begynnelsen av 1999. Corel vurderer også å lage en enkel Linux-installasjon for PC-er som vil installere Linux, KDE og alle Corels integrerte applikasjoner.

(Kilder: The Register, TechWeb)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.