Corel tilbyr skisseverktøy til Tablet PC

Corel vil lansere et eget skisse- og notatverktøy til Tablet PC, beregnet på profesjonelle brukere.

Corel vil lansere et eget skisse- og notatverktøy til Tablet PC, beregnet på profesjonelle brukere.

Delvis Microsoft-eide Corel er den første uavhengige programvareleverandøren som kunngjør en applikasjon spesielt rettet mot Microsofts Tablet PC-spesifikasjon, mer bestemt "Windows XP Professional Tablet PC Edition". Grafigo, et verktøy for skisser, notater og samarbeid, beregnet på profesjonelle brukere, vil lanseres samtidig med Tablet PC-systemet, 7. november. Da vil blant andre Toshiba og Fujitsu lansere sine Tablet PC-maskiner.

Tablet PC spesifiserer en bærbar, trådløst kommuniserende PC der det viktigste brukergrensesnittet er en trykkfølsom skjerm. Den skal ha samme ytelse som en bærbar PC, og det åpnes for modeller der et tastatur kan brettes inn under skjermen.

Les også

En beta-utgave av Grafigo demonstreres nå på den pågående Seybold-messen i San Francisco. I forhåndsomtalen heter det at Grafigo vil la "mobile kunnskapsarbeidere bruke verktøy for skisser og notater, symbolbibliotek, gjenkjenning av skrift og former, til raskt å utarbeid og dele ideer med sine kollegaer."

En basisversjon av Grafigo vil tilbys enten svært rimelig, eller som en gratis nedlasting, heter det. Corel satser på å tjene penger på å levere tilleggspakker med funksjoner, bilder og maler rettet mot bestemte bransjer.

Grafigo er skrevet i Microsofts nye programmeringsspråk C# med utviklerpakken Visual Studio.Net.

Corel er mest kjent for grafikkpakken Corel Draw, og for tekstbehandleren WordPerfect. Det ble nylig reddet fra konkurs, blant annet gjennom en refokusering på kjerneproduktene, og ved at Microsoft gikk inn som deleier.

Til toppen