AVTALER & KONTRAKTER

Coretrek vil bli portal-ener innen 2005

Et tett samarbeid med Sun skal gjøre Coretrek til ener på Skandinavias portalmarked innen 2005.

1. mars 2004 - 14:33

Sandnes-selskapet Coretrek har inngått en avtale med Sun Norge om tett samarbeid innen portaler og publiseringsløsninger. Målet for Coretrek er å "dominerende portalaktør i Skandinavia i løpet av 2005" som det heter i en pressemelding.

Samarbeidet med Sun gjelder både teknologi og forretningsutvikling. Den teknologiske ideen er å kombinere Coretreks Java-baserte portalsystem CorePortal med Java Enterprise System og Java Desktop System, Suns nye måter å organisere sine programvaretilbud på henholdsvis server- og klientsiden. Både Coretrek og Sun satser på Java og en komponentbasert arkitektur. Coretreks løsninger trekker veksler på Sun-komponenter for underliggende tjenester som identitet, kommunikasjon og sikkerhet.

Coretrek-sjef Eirik Rasmussen trekker også fram "Suns revolusjonerende prismodell basert på antall ansatte". (Se artikkelen Sun lager revolusjon innen prising av programvare.)

– Den setter en ny prisstandard i markedet, og gir vesentlige lavere priser og et forutsigbart kostnadsbilde for kunden.

Coretrek satser på smart og enkel programvare, fri for funksjonalitet som ikke brukes. Metaforen er "digitale arbeidsbenker" som tilbyr enkelhet og brukervennlighet for både brukere og driftsavdelingen.

Selskapet har etter hvert fått 135 kunder og blant annet erobret NSB fra Escenic. Andre kunder er NRK, NHO og Bærum kommune.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.